La Nit de Castells serà el proper 27 de gener a Valls

La gala sumarà dos premis més als habituals
La Tarragona castellera ha estat una de les protagonistes de la nit.
Una imatge de la Nit de Castells de l'any passat. | Nit de Castells

 

El Centre Cultural de Valls acollirà la dotzena edició de la Nit de Castells el proper 27 de gener. La dotzena edició de la gala, organitzada per la Revista Castells, lliurarà catorze premis de diferents categories, dos més que en la darrera cita. En els propers dies s’obre el termini per a la participació en els dos premis de fotografia, que enguany amplien dotació econòmica i nombre de premiats.

 

També en els propers dies finalitza la participació d’un dels premis ja en marxa: el concurs literari 'Els Xiquets de Valls', adreçat als alumnes de 5è i 6è d’educació primària dels centres educatius públics de l’Alt Camp. Aquest és un dels dos premis nous que estrena la Nit de Castells. L’altre és el premi per votació popular de La Xarxa i TAC12 —que retransmetran en directe la cita—, que la cadena convocarà en els propers dies perquè siguin els mateixos telespectadors els qui emetin el seu vot.

 

Aquests dos premis se sumen als dotze ja concedits en la darrera edició de la Nit i que tenen diversos jurats (les colles de gamma extra, els cronistes castellers, la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres, el Consell Assessor de la Revista Castells i la mateixa Revista Castells. També n’hi ha un altre que és per votació popular (fotografies a la pàgina de Facebook de la Revista) i un altre integrat per una comissió formada per mestres i la mateixa Revista (el concurs literari).

 

A més, la Nit també lliura els Premis Baròmetre Casteller, els únics dels quals ja es coneixen els guanyadors a hores d’ara, ja que premia les colles que han estrenat castell descarregat de pis superior i que enguany són sis: Marrecs de Salt, Castellers de Sant Cugat, Castellers de Berga, Tirallongues de Manresa, Jove de Barcelona i Esperxats de l’Estany.

 
Comentaris

envia el comentari