El National Geographic parla de la 'magnífica' tradició de les torres humanes

La revista internacional National Geographic penja un article on parla de les torres humanes i la seva història, capacitat d'inclusió i simbologia tradicional
Una de les fotos, amb un intent de 5 de 8, que mostra la revista internacional.
Una de les fotos, amb un intent de 5 de 8, que mostra la revista internacional. | National Geographic

 

El portal de destinacions turístiques i vistges de National Geographic s'ha fet ressò de la 'magnífica' tradició i del 'desafiament de la gravetat' de les torres humanes. El fet casteller segueix expandint-se a la resta del mon de forma imparable, i ara ha estat en forma d'article a una de les revistes més famoses i llegides del mon, National Geographic. Aquí podràs llegir el reportatge original complet, en angles. 


L'escriptora Meaghan Beatley, resident a Barcelona, signa l'article, on parla de les gralles i narra la construcció del castell, destacant-ne la rapidesa i la singularitat. Parla dels casttells com un símbol i tradició de Catalunya, i en fa un breu repàs de la història des dels seus inicis, on destaca els seus orígens a principis del segle passat a la ciutat de Valls. Remarca que, anteriorment, era concebuda com una pràctica de les classes més baixes, però que a l'actualitat es tracta d'una activitat de la 'burgesia'. 

 

Parla també de la unificació en temps de Franco i de la nova època d'or després de la dictadura. Per acabar, la revista hi inclou un vídeo amb imatges aèries de la plaça de les Cols plena, en una exhibició dels Xiquets de Tarragona amb un 3 de 8. Xifra en un centenar de persones les que participen de la formació de la pinya, però també afegeix que els castells poden ser de fins a '12 nivells', cosa pràcticament impossible a hores d'ara. Destaca el lema casteller de 'Força, equilibri valor i seny' i acaba admirant la capacitat d'inclusió i la col·lectivitat que son els castells. 
Comentaris

envia el comentari