Nani Matas: «La idea és fer el 2d8sf fins aixecador o sencer fora de la xarxa»

En l’últim assaig els Minyons de Terrassa acabaran de validar el 2d8sf i el 3d10fm, que en principi anirà en primera ronda
Els Minyons, a la seva pròpia diada.
Els Minyons, a la seva pròpia diada. | TV3

 

Tot i patir entrebancs importants durant la temporada, els Minyons de Terrassa tanquen la temporada amb un programa de màxims i en el qual destaca el 2d8sf, mai coronat pels malves. Alhora el 3d10fm, que encara no han descarregat aquest any, es perfila com a castell de sortida i ho completarien amb el 2d9fm i el pd8fm. Tot i això el seu cap de colla, Nani Matas, destaca que «la setmana no ha acabat i tot se’n pot anar a norris ràpidament perquè són castells molt difícils».


El castell que ha captat més l’atenció del món casteller en les darreres setmanes ha sigut el 2d8sf. La “bèstia indomable” ja ha estat traspassada en dues ocasions a la xarxa en els assajos dels egarencs. Nani Matas, però, creu que «hem de veure com reacciona en el pati, que serien les condicions més semblants que a plaça». D’aquesta forma la idea principal era fer bones proves fora de la xarxa tant en l’assaig de dimecres com divendres. Els Minyons, però, han tingut una altra baixa destacada i aquesta prova la faran aquest divendres on la intenció és col·locar-hi aixecador o fins i tot fer-la sencera.

 

Els Minyons també volen rematar la temporada revalidant el 3d10fm, que només van poder carregar per la Festa Major de Terrassa. Arran de la caiguda de Sant Fèlix han hagut de canviar força peces del tronc. Segons el cap de colla el procés de renovació ha sigut més lent del que esperaven però opina que «el tronc ja està molt rodat i està suficientment preparat per afrontar el 310fm amb garanties». De totes maneres Matas creu que «el gran dubte era veure com estaria l’estructura del peu, folre i manilles», del qual explica que ha tingut absències significatives després de la caiguda de Vilafranca. 


Aquest any els Minyons no van portar el 3d10fm a Girona, ja que «el peu que vam muntar no ens va donar prou garanties» segons el cap de colla. Alhora també afirma que estaven expectants de quina seria la resposta de la gent. Tot i això comenta que «les proves de dimecres van anar bé i si les de divendres també van bé no hauria d’haver-hi cap problema perquè diumenge sortíssim de 3d10fm». En cas de completar els dos màxims objectius, Matas, explica que «podrem complir el somni de fer dos castells de 10, un amb manilles i un altre net».Comentaris

envia el comentari