Nani Matas: «El 3d10fm segueix sent un objectiu que volem portar a Sant Narcís»

Els Minyons van completar, dissabte passat, els dos castells de 9 a la diada del Mercadal de Reus
3 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa al Mercadal.
Pisos superiors del 3 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa al Mercadal. | Cedida
 

La diada del Mercadal, que va tenir lloc el passat dissabte davant l'Ajuntament de Reus, va tenir la participació de fins a sis colles, entre les quals es trobaven els Minyons de Terrassa. Els egarencs hi van portar una actuació tranquil·la, amb el 3d9f, el 4d9f, el 2d8f i tancant-ho amb el pilar de 6, però tot i que els hauria agradat portar alguna cosa més, com reconeixia el seu cap de colla, també es tractava d'una jornada de futur que els permet preparar les pròximes diades.


Nani Matas, el seu cap de colla, feia una valoració reservada de la diada de dissabte a Reus, ja que «teníem ganes de fer castells més grossos però no ha pogut ser per falta de personal». Tot i això, també en feia una valoració positiva perquè els havia permès avançar feina de cara al darrer tram de la temporada amb castells més grans. El 2 de 9 amb folre i manilles, que els hagués agradat portar al Mercadal, va haver de quedar ajornat en favor del 2d8f que ja comencen a preparar per les properes setmanes.

 

Matas reconeix «l'espineta clavada amb el 3 de 10 amb folre i manilles» que els va quedar per la seva Festa Major i per Sant Fèlix, i assegura que «seria bo treure-se'l de sobre aquest any, per això serà un objectiu clar de cara a aquest tram de temporada i a veure si el tenim a punt per Sant Narcís». El 5 de 9 amb folre també és un castell que els va quedar carregat per Festa Major però que, a diferència del 3d10fm, no han tornat a intentar. «És cert que estem treballant el 5 però amb molts canvis», de manera que no descarta veure'l enguany. 


Per tant, Matas vaticina que les intencions per aquest últim mes i mig de temporada podrien passar, més enllà dels castells ja mencionats, pel 2d9fm que podríem veure aviat i el pd8fm que els malves «tenen força a punt». El cap de colla, però, reconeix que la tasca no serà facil i que «son castells molt grans que requereixen molta feina, però encara som a temps per fer-la». AL Minyons els queden diades de gran compromís, com la dels Castellers de Sants, Sant Narcís a Girona o la pròpia diada de la colla, a mitjan novembre. Comentaris

envia el comentari