Minyons i Borinots volen portar el 2d9fm a Sants

Els Borinots ja perfilen els últims detalls pel primer gamma extra de l’any | Els malves tornen a tenir l’objectiu del dos emmanillat | Els Capgrossos de Mataró es mouran entre la tripleta màgica i la vilafranquina
Els Castellers de Sants volen treure a passejar les primeres manilles de l'any.
Els Castellers de Sants volen treure a passejar les primeres manilles de l'any. | El digital de Barcelona

 

Els Castellers de Sants ja es troben a punt per intentar el primer castell de gamma extra de l’any. La temporada dels Borinots va començar amb un procés de reestructuració dels troncs però tot i això han aconseguit completar amb regularitat tant el 3 com el 4 de 9 amb folre. Aquest diumenge per la seva Diada també volen sumar-hi el 2 de 9 amb folre i manilles, castell en el qual Pere Camprovin, el cap de colla, creu que «les proves a assaig estan anant bé» i que només «ens falta l’última empenta en l’últim assaig». Aquest serà el quart any consecutiu que els santsencs porten el 2d9fm a Bonet i Moixí. Tot i això Camprovin reafirma que «hem de combinar l’equilibri entre l’experiència que tenim amb les manilles i el fet de no relaxar-nos», fet pel qual manté que «és important que tothom es posi al cap que diumenge s’ha d’anar al 150% i si és així aquest castell el descarreguem segur». Finalment els Borinots també podrien arrodonir l’actuació amb el primer pilar de 6 de la temporada del qual n’han hagut de canviar l’alineació pràcticament al complet respecte l’any anterior.


Els Minyons de Terrassa volen tornar a la gamma extra a plaça després que ho fessin per últim cop a la Mercè. Els malves, que arrosseguen algunes baixes destacades des de Sant Fèlix, van acabar descartant el 2d9fm i el pd8fm a l’actuació del Mercadal. Aquesta setmana, a més, també van actuar el dijous a Caldes de Montbui on van tenir una actuació de rodatge de nous castellers amb la clàssica de vuit. Per la Diada dels Borinots, però, el cap de colla, Nani Matas, confirma que «si som prou gent per assajar el 2d9fm i està en condicions seria el gran objectiu per diumenge», mentre que el pd8fm encara tardarà algunes setmanes més en arribar.

 

Els Capgrossos de Mataró arriben a Sants després d’un Mercadal històric on van tornar a completar el 2d9fm i el 5d9f. Pel que refereix a aquesta setmana de preparació el seu cap de colla, Cugat Comas, comenta que «ja era previsible que hi hagués una baixada en nombre d’efectius però la gent, per altra banda, et treballa amb la moral més alta». L’actuació a Reus, però, també va deixar la imatge de la soca del 2d9fm on es veia que els Capgrossos comptaven amb un nombre reduït de cordons propis de la qual Comas n’extreu que «hem de ser conscients que vam necessitar aquesta ajuda i intentar que la pròxima vegada hi hagi més camises blaves». En l’actuació d’aquest diumenge els mataronins tenen clar que volen seguir rodant els dos castells bàsics de 9 i ho podrien acompanyar tant del 5d8 com del 4d8a. Alhora també acabarien l’actuació amb el pilar de 7 amb folre que ja treballen per pujar-lo un pis a final de temporada. 
Comentaris

envia el comentari