Més de 100 castelleres de 20 colles actuen conjuntament a les Jornades Feministes

L'actuació va tenir lloc aquest divendres a Barcelona

Les Jornades Feminsites 2016 celebren enguany el quarantè aniversari de les primeres «Jornades Catalanes de la Dona», que es van convocar pocs mesos després de la mort de Franco. Els actes s'allarguen durant tot el cap de setmana i la inauguració, feta aquest divendres a la tarda, va comptar amb un tret de sortida ben especial: castells fets exclusivament per dones.

 

Fa unes setmanes explicàvem la convocatòria a totes les dones castelleres per actuar de manera conjunta en motiu d'aquest esdeveniment. Després que diverses dones s'hi interessessin, i d'algunes proves a mode d'assaig, ahir era el dia de l'actuació. Així doncs, en només 30 minuts, el Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra va poder veure tres castells de sis: el 3 de 6, el 4 de 6 i el 4 de 6 amb el pilar, a més d'un parell de pilars de quatre finals. Aquest és un fragment del 4 de 6 que es va poder veure ahir

 

 

 

 

La «colla» femenina va comptar amb més d'un centenar de castelleres, procedents d'una vintena de formacions diferents, i va actuar sota les ordres de la cap de files dels Xicots de Vilafranca, Aina Mallol. Justament els Xicots, amb els Castellers de Sants i els Castellers de Castelldefels, van ser la colla que més presència femenina va aportar. Entre les camises que eren a l'acte, es van poder veure diverses exmandatàries tècniques com ara Helena Llagostera de la Joves, Maria Cunillera dels Nens o Montse Albà dels Bordegassos de Vilanova.

 

Tot plegat, en una diada que va servir per reivindicar el pes social de les dones, encara poc reconegut en alguns àmbits i, de passada, reivindicar la seva importància en el món casteller.

Comentaris

envia el comentari