Marrecs i Sagals aspiren als castells de 8 a Salt a l’espera de l'evolució del context polític

La colla gironina ara mateix té un ventall molt ampli entre castells de set o el 5d8 com a màxim objectiu | Els Sagals d’Osona podrien arribar a fer el 3de8 | Havien de ser-hi els del Poble Sec, que es troben mancats d'efectius per la situació política
Els Marrecs i els Sagals compartiran plaça aquest dissabte.
Els Marrecs i els Sagals compartiran plaça aquest dissabte. | Canal Marrec

 

Els Marrecs de Salt tenien en aquesta actuació una data assenyalada per tornar a fer el 3 de 9 amb folre. Davant l'escenari polític que s'està vivint, però, es plantegen el 5 de 8 com a objectiu màxim tot i que la seva cap de colla, Iruna Rigau, afirma que «tant pot ser que fem castells de set com el 5de8». D'aquesta forma Rigau comenta que «l'important era la setmana passada tornar a fer 2de8f i 5de8». De cara a final de temporada als Marrecs encara els hi queda l'actuació de Sant Narcís on tornarien a intentar el 3de9f. De la mateixa forma els de la camisa blau ter segueixen treballant el 4de9f en el qual Rigau afirma que «ara ja hem vist quina és la manera de tancar la soca que ens funciona millor» i que el problema més gran que tenen ara mateix està en el 4de8 del qual n'han fet cinc intents desmuntats aquest any. Ara mateix, per tant, els Marrecs treballen per separat el tronc i les proves de soca.


Els Sagals d'Osona van tenir aquest passat cap de setmana una actuació especial amb la segona tripleta de vuit de l'any que a més significava que la colla assolia els 100 castells de vuit descarregats. Per Anna Tió, la cap de colla dels vigatans, manifesta que «en una zona que és poc tradicional poder fer 100 castells de vuit és una xifra important i demostra que fa molts anys que fem castells de vuit». Per aquest dissabte també admet que «ara per ara no tenim clar quins castells farem perquè hem d'acabar de saber quants serem i quines baixes tindrem». Els Sagals, però, podrien arribar a fer el 3 de 8 com a màxim castell en funció de la gent que sigui. Els de la camisa color carabassa també segueixen efectuant proves del 5de8 que, segons Tió «estan anant força bé però hem d'acabar de veure si és un objectiu per aquest any o el vinent».

 

En aquesta actuació també havien de participar els Castellers del Poble Sec però finalment no hi assistiran. El seu cap de colla, Dan Estaban, comenta que «quan van començar les detencions veiem que cada vegada seríem menys gent i ens vam reunir en junta extraordinària dilluns i la colla va decidir parlar amb Marrecs». De la mateixa forma admet que «va haver-hi un punt que no teníem efectius per poder portar una actuació en condicions». Esteban també agraeix la bona disposició dels Marrecs per entendre la seva decisió. Els del Poble Sec venien de descarregar els dos castells de set amb agulla i el cinc de set a la Mercè i segueixen treballant amb castells superiors entre els quals, segons el cap de colla, l'objectiu número 1 és descarregar el 2de7.
Comentaris

envia el comentari