Malestar per unes informacions esbiaixades sobre la lesió d'un casteller de Figueres

Els de la capital de l'Alt Empordà van caure del pilar de cinc final després de carregar-lo
Detall del 5 de 7 que aquest diumenge va completar la Colla Castellera de Figueres. | Colla Castellera de Figueres

 

La Colla Castellera de Figueres signava aquest diumenge una molt bona actuació a la diada castellera de Sant Pere, de la qual eren amfitrions. Després de completar el 5 de 7, el 3 de 7 amb l'agulla i el 4 de 7 amb l'agulla, els de la camisa lila van apostar per tancar la diada amb el pilar de cinc. L'espadat, però, va acabar fent llenya a la descarregada.


Diverses informacions publicades aquest dilluns pel 'Diari de Girona' i 'El Gerió Digital' sobre una lesió derivada d'aquesta llenya han causat malestar en el món casteller. El 'Diari de Girona' obria la seva edició en paper aquest dilluns destacant que la caiguda havia provcat un ferit greu, i a la notícia s'hi creava una alarma que ha generat malestar a la colla i al món casteller. A més, s'apuntava al mal repartiment dels castellers en alguns sectors de la pinya com a causa de la caiguda «directament a terra» del casteller.

 

Però el cert és que, tot i que la caiguda va ser especialment dura per al terç del pilar, segons ha explicat a DiariCasteller.cat el director científic i mèdic de la CCCC, Dani Castillo, el casteller es va precipitar enrere, va rebotar sobre la pinya i va acabar caient a terra, però sense impactar-hi directament —tal com asseguren les notícies publicades aquest dilluns.

 

Segons Castillo, un cop al cap va fer que el casteller perdés la consciència durant uns segons, però que la recuperés ràpidament. Tot i això, i seguint els protocols mèdics establerts, va ser immobilitzat i derivat a l'Hospital de Figueres, i més tard a l'Hospital Josep Trueta de Girona per restar en observació. «L'home ha estat en consciència plena en tot moment, la seva evolució en les darreres hores ha estat positiva i ja ha estat traslladat a planta», ha assegurat el director científic i mèdic de la CCCC. Per la seva banda, la Colla Castellera de Figueres, contactada també per aquest mitjà, ha rebutjat fer declaracions i ha subscrit la versió transmesa per Castillo. En les properes hores tenen previst fer un comunicat públic expressant el seu posicionament sobre els fets i les informacions publicades, que no s'ajustaven a la realitat.
Comentaris

envia el comentari