L'any dels Minyons, una muntanya russa

Els malves han tingut una temporada complexa en la qual han hagut de sobreposar-se a diverses baixes que els ha impedit mantenir el nivell dels últims dos anys
Els Minyons han signat una gran actuació a principis de juliol, amb tres castells de gamma extra descarregats
Els Minyons signaven una gran actuació a principis de juliol, amb tres castells de gamma extra descarregats | Minyons de Terrassa

 

L’any dels Minyons va començar a tota velocitat i ja es van plantejar objectius ambiciosos de bon inici. L’exemple més clar va ser el cap de setmana de Festa Major on els de Nani Matas van presentar un programa de màxims en el qual van encarar el 5d9f en el dia de vigílies. La caiguda de la súpercatedral i la posterior ensopegada del 3d10fm el diumenge els va començar a plantejar els primers entrebancs. El punt d’inflexió, però, va ser a Sant Fèlix, ja que la caiguda del 3d10fm els va suposar haver de canviar pràcticament tota una rengla de l’estructura del tres. Els egarencs han hagut de fer un treball intens a l’assaig per reestructurar el castell i això també els ha afectat a altres estructures com la del cinc o la dels castells amb agulla que no han intentat en el segon tram.


El 2d9fm com a baluard

El dos emmanillat s’ha erigit en aquest segon tram com el castell estrella i a partir del qual mantenir un nivell elevat en diverses ocasions. D’aquesta forma han igualat, juntament amb els registres del 2014 i 2015, la xifra de més 2d9fm descarregats en una temporada (6). L’estructura, a més, també s’ha vist afectada arran de les baixes que van patir per Sant Fèlix. La ràpida reacció en la mateixa actuació de Vilafranca i, al cap de pocs dies a Sabadell, repetint aquest 2d9fm amb canvis a última hora va demostrar el fons d’armari dels malves.

 

Un pd8fm ple de canvis

L’espadat dels egarencs també ha viscut aquest any un procés de reestructuració. Des de bon inici ja van apostar per renovar la figura del terç del pilar de sis, una de les peces més delicades en l’estructura dels pilars. A inicis del segon tram, a més, també han introduït canvis en el pom de dalt. Tot i això el més gran dels pilars ha donat uns resultats prou bons i n’han pogut completar dos mentre que un altre va quedar en carregat. El primer va arribar ben d’hora per Festa Major.

 

Els canvis del segon tram, però, ha comportat que el pilar hagi tingut un camí més pausat. Tot i això el pd8fm també s’ha pogut veure per la Mercè, aquest carregat, i a Girona.

 

El 5d9f, estancat a causa de les baixes

Els Minyons arribaven per Festa Major amb ganes de realitzar un programa complet tant per l’actuació de diumenge com la de vigílies. És per això que van sorprendre el món casteller atacant el 5d9f en el dissabte. L’aposta, però, no va resultar del tot exitosa i la súpercatedral va quedar en carregada. Tot i ser un castell que es podia preveure com habitual en la temporada dels malves, aquest ha acabat sent l’únic 5d9f que s’ha vist per part dels Minyons en aquest curs. Les baixes en el segon tram ha suposat que acabessin descartant-lo pels darrers mesos de la temporada.


El 3d10fm com a màxim exponent

El tres emmanillat, segurament, ha sigut l’exemple més clar de la muntanya russa que ha acompanyat als Minyons de Terrassa en aquesta temporada. Per una banda el 3d10fm es va presentar com un dels grans objectius per l’actuació de Festa Major, però aquell dia va quedar en carregat. Alhora, com va sent habitual en els darrers anys, el tres de deu també va arribar per Sant Fèlix. A Vilafranca, però, no hi van poder fer l’aleta i, a més, aquella la caiguda els ha acabat condicionant en aquest final de temporada.

 

Els egarencs han hagut de reestructurar la rengla de la dreta i començar a treballar el castell pràcticament de nou i agafar la confiança a poc a poc amb el 3d9f. Els Minyons s’han trobat còmodes amb el castell de nou però el 3d10fm ha acabat arribant més tard del que volien. La intenció inicial era tornar-lo a portar per Sant Narcís a Girona però finalment el van descartar per alçar-lo, ara sí, en la darrera actuació de l’any per la seva Diada. El 3d10fm, però, va tornar a quedar en carregat. D’aquesta forma els Minyons trenquen la dinàmica dels últims tres anys de descarregar, com a mínim, un castell de 10 en la temporada.

 

El 2d8sf, a tocar

Aquest final de temporada «la bèstia indomable» s’ha acabat destacant com a protagonista en els assajos dels terrassencs i tot indicava que es veuria a plaça en la darrera actuació de l’any. En les últimes dues temporades el 2d8sf dels Minyons ja s’havia vist a Girona i Terrassa però en les dues ocasions el castell va quedar en intent. En les darreres setmanes el treball a l’assaig es va intensificar i van completar el castell a la xarxa dues vegades. Tot i això una baixa d’última hora de l’aixecadora i la caiguda del 3d10fm en primera ronda, que va deixar tocat un dels quints, va acabant descartant el dos netComentaris

envia el comentari