La Colla Jove descarrega la tripleta màgica a Torredembarra, amb una Joves de Valls eufòrica

Els de la camisa vermella han descarregat el primer 3 de 8 amb l’agulla de la seva història, i els Nois de la Torre signen una gran diada de gamma alta de set.
Després d'una dura caiguda de 4 de 9 amb folre, la Jove de Tarragona ha reaccionat i l'ha completat en ronda de repetició | CJXT

 

Torredembarra ha acollit la segona de les dues diades del Baix Gaià d’aquest cap de setmana. La plaça de la Verdura ha reunit la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls i els amfitrions, els Nois de la Torre, amb motiu de la Diada del Quadre de Santa Rosalia. L’actuació ha vist la tripleta màgica dels del Cós del Bou, dos castells de gamma alta de set dels de la camisa blau-cel i l’estrena del 3 de 8 amb l’agulla i el pilar de 7 de la Colla Joves.


La diada ha començat amb un intent desmuntat de 3 de 7 amb l’agulla dels Nois de la Torre. La formació local ha bastit el castell amb lentitud, i amb gairebé tota la canalla a dalt del castell, l’enxaneta s’ha fet enrere. Tot seguit, han tornat a intentar-lo, però el resultat ha estat el mateix. Sense voler rebaixar pretensions, els de Lluís Batet han optat pel 4 de 7 amb l’agulla en segona ronda, que han descarregat amb seguretat. En tercera ronda els locals han escollit el 3 de 7, que han completat amb solvència. Quan semblava que els Nois sortirien de plaça amb només dos castells, la colla ha decidit apostar un cop més pel 3 de 7 amb l’agulla, construcció que, amb canvis als pisos superiors, han pogut descarregar. Gran diada d’uns Nois de la Torre que, després d’un inici de temporada complicat, els serveix per encara amb il·lusió reptes de futur.

 

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, per la seva banda, començava l’actuació descarregant el 3 de 9 amb folre en primera ronda. El 3 lila ha pujat amb molta fermesa, i s’ha completat sense excessius problemes. Els d’Aleix Bordas, però, veurien com la diada se’ls giraria en contra en segona ronda. Els del Cós del Bou han optat pel 4 de 9 amb folre, que s’ha bastit amb bones mides, però tot just quan l’enxaneta es disposava a carregar el castell, els dos pisos superiors s’han despenjat. La caiguda, en dos temps, ha estat lletja, però això no ha impedit que la Jove tornés a provar el 4 folrat en ronda de repetició. Aquest cop sí, mantenint les bones mides i amb una molt bona execució, els tarragonins l’han pogut descarregar. En tercera ronda, malgrat que algunes veus apuntaven que es podria veure el 9 de 8, de la Jove, els liles han optat pel 5 de 8. La catedral lila s’ha descarregat sense complicacions, signant així la primera tripleta màgica pels d’Aleix Bordas aquest 2017. En ronda de pilars, els del Cós del Bou han completat un bon pilar de 7 amb folre, que s’ha hagut de defensar durant la descarregada.


La Colla Joves Xiquets de Valls, per la seva banda és, segurament, la formació que més contenta ha sortit de plaça. Els de la camisa vermella han completat en primera ronda un bon 3 de 9 amb folre, que han descarregat sense complicacions. En segona ronda, els de carrer d’en Gassó s’han regalat un 2 de 8 amb folre al qual, a la descarregada, han fet la figuereta a l’alçada de quints. La Joves sorprenia la plaça atacant el 3 de 8 amb el pilar, castell que no havien descarregat mai. L’estructura del 3 ha pujat amb seguretat, però durant la descarregada els pisos superiors han hagut de salvar una rebrincada que ha amenaçat la integritat del castell. Un cop els segons s’han deixat de braços, el pilar de la Joves s’ha descarregat amb molta solvència. És el primer 3 de 8 amb el pilar descarregat per la Joves de Valls. En ronda de pilars, els de la camisa vermella encara tenien una altra carta amagada: el pilar de 7 amb folre. L’espadat s’ha carregat amb molta seguretat, i s’ha completat amb la defensa del terç i el quart. És el primer pilar de 7 folrat de l’any pels del carrer d’en Gassó.Comentaris
Andreu
Per fi descobrim els pilars! Ara la feina la tenim a pujar un piset més ! Vinga diables !

envia el comentari