La Joves i els Torraires completen els objectius a Montblanc

La vila veu el 3d9f i un nou pilar folrat dels vermells | Els Torraires descarreguen el primer 3d7 des del 1999
3d9f de la Colla Joves, a Montblanc. | Colla Joves Xiquets de Valls

 

Aquest dissabte al vespre s'ha viscut una nova diada castellera a Montblanc, en honor a les Festes de la Serra, amb la Joves de Valls, els Torraires de Montblanc i els Minyons de l'Arboç. Els vallencs tenien la intenció, segons el seu cap de colla, de «portar-hi com a mínim un castell de 9», i així ha estat, completat amb èxit de la mateixa manera que uns altres 3d8p i pd7f. Els Torraires de Montblanc han descarregat el 3d7, que no assolien des del 1999 i, per tant, han sortit molt eufòrics de plaça. I els Minyons de l'Arboç, que també hi han portat un castell de 7. 


La Joves de Valls s'havia marcat «portar un castell de 9» com a mínim aquest dissabte a Montblanc, amb la vista posada a la Diada Nacional de diumenge al vespre. De sortida, els vallencs han completat un 2 de 8 amb folre que demà podria patir diversos canvis, des de pujar un pis i sumar-hi unes manilles fins a perdre el folre i multiplicar la dificultat. La segona ronda ha estat pel castell de la diada, el 3 de 9 amb folre, que demà a la plaça del Blat podria ser el castell de menys dificultat; ja és el desè completat de la temporada. Per acabar els castells, la tècnica vermella ha escollit un altre 3 de 8 amb el pilar, que ja és el quart d'enguany i que podríem veure amb un pis més ben aviat. La Joves s'ha acomiadat de Montblanc amb el sisè pilar de 7, que de ben segur que es veurà demà a casa seva amb unes manilles: la Joves vol descarregar d'una vegada per totes el pilar gran.

 

3 de 7 dels Torraires de Montblanc. | Torraires de Montblanc

 

Els Torraires de Montblanc es presentaven a la diada amb un objectiu clar: assolir el castell de set. I així ha estat, enfrontant el repte de sortida. El 3 de 7 s'ha descarregat a la primera ronda, i ha donat pas al 2 de 6 de la segona. Els montblanquins han volgut tancar la diada amb un 5 de 6, però un intent desmuntat els ha obligat a repetir-lo i, ara sí, descarregar-lo. I els Minyons de l'Arboç, que també han pogut sortir amb un castell de set sota el braç, gràcies al 3 de 7 de la segona ronda, el cinquè de l'any. Abans, però, han descarregat un nou 4 de 6, i han tancat la diada amb un 3 de 6 amb l'agulla, dels quals ja en porten set. 
Comentaris

envia el comentari