Francesc Ramon: «En volem més, ara toquen els castells amb l'agulla»

Parlem amb el cap de colla de la Joves de Valls de la gran Diada Nacional i de les previsions de futur de la colla vermella
El primer 2 de 8 sense folre descarregat al 'quilòmetre zero' del mon casteller. | Jan Magarolas

 

Aquest diumenge la Colla Joves Xiquets de Valls ha demostrat que 'ha tornat'. Amb una grandiosa diada al mateix bressol del mon casteller, on va descarregar per primer cop el 2 de 8 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles, va tornar a donar un cop de puny (casteller) sobre la taula, i ve reafirmar la utilitat de la filosofia del 'passet a passet'. El seu cap de colla, en Francesc Ramon, assegurava a DiariCasteller.cat que «hem treballat per fer la diada, i estàvem convençuts que tal com treballàvem, algun dia o altre sortiria». 


I aquest dia va ser la Diada Nacional de Valls, davant l'eterna rival. El 2d8sf i el pd8fm eren uns dels objectius, però Ramon comentava que el 2d9fm «havia quedat descartat perquè estàvem pendents del pilar de 8, on també hi ha components del 2», per això van preferir no arriscar i apostar pel pilar. El cap de colla declara que no sap quan poden tornar a sortir cap d'aquestes bèsties, i que «el 2d8sf està molt bé, però és un castell molt difícil i que, per tant, no pot sortir a qualsevol plaça», al mateix temps que avisa: «No ens tornem bojos, aquesta ha estat una gran diada, però en volem més».

 

Agraeix la massa social que «volíem al principi de temporada» i creu que els pròxims passos de la Joves haurien d'anar encaminats «als castells amb el pilar, que no els hem fet mai i ens agraden molt», tenint en compte que ja porten nombrosos 4 i 3 de 8 amb el pilar a les espatlles. Recorda, també, que «els castells 'nets' els estem treballant des del principi». El segon tram de temporada de la Joves pot ser la més gran dels diables vermells. I això és dir molt. 
Comentaris

envia el comentari