Els Minyons de Terrassa desconvoquen la diada de la Nova Atenes

Els egarencs cancel·len la gran diada prevista pel dia 30 de setembre amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca
Els Minyons van descarregar el 3d10fm a la passada edició de la Nova Atenes | Minyons de Terrassa

 

Els Minyons de Terrassa han fet pública la decisió de la seva direcció de renunciar a celebrar la segona edició de la diada de la Nova Atenes, de convocatòria bianual. Ha estat la impossibilitat de trobar una ubicació bona per la diada, al mateix temps que la coincidència amb el referèndum de l'1 d'octubre. Cal recordar que la primera intenció dels Minyons ja era convocar la diada pel primer diumenge d'octubre, el dia 1, però davant l'anunci de la celebració del referèndum per part del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, van decidir passar-ho al dissabte 30 de setembre. 


El problema ha estat que les dues ubicacions, a priori, més adequades per l'acolliment de la diada, que eren la plaça Vella o el Raval de Terrassa, ja tenien previstes altres activitats culturals. Aquest fet ha estat decisiu per la convocatòria de la diada de la Nova Atenes, ja que els Minyons al·leguen la «impossibilitat logística de traslladar la diada en un altre punt de la ciutat». La colla assegura que ha estat «una decisió dolorosa» perquè volien portar a Terrassa «una de les millors diades castelleres que s'hagin vist mai abans». Es comprometen, en aquest sentit, a treballar per la propera diada de la Nova Atenes, que serà l'any 2019. 

 

De la mateixa manera, els Minyons de Terrassa també cancel·len la diada dels Països Catalans, programada per l'1 d'octubre, a la cocapital del Vallès Occidental. Els terrassencs havien previst la diada amb colles de tots els punts de la geografia de parla catalana, com els Pallagos del Conflent, els Castellers d'Andorra, la Jove Muixeranga de València i la mateixa colla malva, en un cap de setmana que preveia ser d'allò més intens.


D'aquesta manera, la que havia de ser una gran diada de finals de setembre, amb la participació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els mateixos Minyons de Terrassa, ha quedat retirada del calendari casteller. Aquest setembre, doncs, quedaran la diada Nacional a Valls, el Primer Diumenge de les Festes de Santa Tecla, la diada de Santa Tecla i la Mercè de colles convidades com a cites més destacades. L'última diada de la Nova Atenes, celebrada el 2015 al parc de Sant Jordi amb la participació dels locals, la Colla Vella i els Castellers de Sants va veure el 3d10fm, el 5d9f i el 2d9fm per part dels malves, el 4d9fp dels rosats i la tripleta màgica dels borinots. El nom de la 'Nova Atenes' és el regal que Eugeni d'Ors va fer a la ciutat noucentista de Terrassa, «l'Atenes catalana». Comentaris

envia el comentari