Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls regalen tres castells de la gamma extra a Altafulla

El municipi tarragoní veu els primers 3 de 9 amb folre i l’agulla i 5 de 9 folrat de la seva història i els amfitrions recuperen el 3 de 7 amb el pilar
Els de la camisa rosada han portat el primer 5 de 9 amb folre que veu la Plaça del Pou d'Altafulla | Colla Vella

 

La primera de les dues actuacions del Baix Gaià d’aquest cap de setmana s’ha celebrat a Altafulla, amb la Diada de les Cultures. Hi han participat els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i els amfitrions, els Castellers d’Altafulla. La diada ha deixat el primer 3 de 9 amb folre i agulla de la història del municipi del tarragonès, que han descarregat els de la camisa verda. La Vella també ha portat un castell inèdit a Altafulla: el 5 de 9 amb folre.


Una actuació que ha començat amb un pèl de retard. Amb cap caiguda, però amb excessius peus desmuntats i poca pinya per part de les colles participants, la diada s’ha allargat en excés. Tot i això l’actuació ha començat de la millor forma possible per la colla local. Els Castellers d’Altafulla han obert la diada completant el 3 de 7 amb l’agulla, castell que no descarregaven des de 2011 a Vilaplana. Tot just és el cinquè assolit del seu historial. L’estructura s’ha carregat amb solvència, i tret d’algun problema als pisos superiors del 3, s’ha pogut completar sense excessives dificultats. En segon ronda, els de Ca l’Ixart han optat pel 5 de 7, actual sostre de la colla. La construcció s’ha bastit amb una certa tremolor amb la canalla col·locada. Amb tot, els amfitrions l’han assolit, també per primer cop aquesta temporada. Com el 3 amb el pilar, és el cinquè 5 de 7 que completen els altafullencs en tota la seva història. Un plàcid 4 de 7 ha tancat les rondes de castells dels locals, que encara havien de posar la cirereta descarregant el seu primer pilar de 5 de la temporada.

 

Els Castellers de Vilafranca, per la seva banda, arribaven al Baix Gaià amb el cap posat en no afluixar.  El primer castell dels de la camisa verda així ho ha demostrat: els vilafranquins han optat pel 3 de 9 amb folre i agulla, estructura que el municipi tarragoní mai havia vist. Al tercer peu l’han tirat amunt, cercant la mida perfecta per evitar els problemes que van patir la setmana passada a Tarragona. Amb una execució notablement millor que al Pla de la Seu, els Verds s’han apuntat el tercer 3 de 9 amb folre i l’agulla de la temporada. En segona ronda, els de Toni Bach han atacat la torre de 9 amb folre i manilles. El castell ha presentat bones formes i s’ha carregat amb solvència. Durant la descarregada la base de l’estructura ha hagut de fer un esforç extra de defensa, però amb tot, és la tercera torre emmanillada dels Verds enguany. Els de Toni Bach han escollit el 4 de 9 amb folre en l’última ronda. El castell s’ha alçat després d’un peu desmuntat, i s’ha carregat amb certa comoditat. A la descarregada, l’estructura ha evidenciat un patiment constant. Amb tot, l’han pogut completar, essent el sisè 4 folrat de l’any. Ja sense llum solar, els de la camisa verda han triat el pilar de 7 amb folre per acomiadar l’actuació, castell que han completat amb molta seguretat; és el quart que els vilafranquins descarreguen aquest 2017.


Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona han començat la diada amb un 2 de 8 amb folre que, malgrat haver-lo de defensar a la descarregada, no ha suposat cap problema pels matalassers. En segona ronda, els de Sergi Feijoo han optat pel 4 de 9 amb folre, que van estrenar la setmana passada al Pla de la Seu. El castell ha pujat amb bones mides, i s’ha coronat amb solvència. La descarregada ha estat molt més tranquil·la que el 4 folrat de fa set dies. Els matalassers ja havien descartat el 3 de 9 amb folre abans de començar la diada, així que el tercer castell ratllat de la jornada ha estat el 5 de 8. La catedral dels del carrer Santa Anna s’ha bastit amb agilitat i demostrant el domini que els Xiquets estan assolint amb aquest castell aquesta temporada: és el sisè 5 de 8 que completen enguany els matalassers, i un dels més ben executats dels tarragonins.

 

Finalment, malgrat que podia sembla que la Colla Vella dels Xiquets Valls arribava a Altafulla a despertar de les vacances amb la tripleta màgica, finalment han decidit reactivar-se des del minut u. En primer ronda han descarregat un plàcid 3 de 9 amb folre, el vuitè de la temporada pels rosats. En segona ronda, arribava el gran castell dels del Portal Nou, el 5 de 9 amb folre. La supercatedral rosada ha pujat amb molt bones mides, i s’ha carregat amb un cert tremolor als pisos superiors. A la descarregada, els vallencs han hagut de treballar de valent per a completar el castell, amb una 3 i una rengla que han patit fins a l’últim moment. L’estructura no ha pogut amb la Vella, que s’apunta el primer 5 de 9 amb folre completat de la temporada. En tercera ronda, els d’Albert Martínez Vella ha completat l’actuació amb el 4 de 9 folrat, que han atacat després d’un peu desmuntat. El castell s’ha carregat amb molta solvència, i tot semblava indicar que la descarregada seria prou plàcida. Amb la canalla baixant, l’estructura ha començat a patir pels pisos inferiors, fent perillar el castell. La defensa dels de la camisa rosada ha permès que la formació vallenca s’apunti el seu quart 4 folrat de l’any.Comentaris

envia el comentari