Els administradors de Sant Fèlix iniciaran aquest mes els contactes amb les colles castelleres

La setmana passada van mantenir la primera reunió amb els Castellers de Vilafranca
La feina per definir les diades castelleres de Sant Fèlix tot just comença. | CCMA

 

A poc menys de mig any per a la diada de Sant Fèlix 2017, els cinc administradors de la Festa Major vilafranquina han començat la feina per definir les actuacions castelleres de la Festa i, en especial, la Diada de Sant Fèlix de cada 30 d'agost al migdia a la plaça de la Vila de la capital de l'Alt Penedès. El cartell de la cita ha generat molt d'interès als inicis de les darreres temporades per les variacions que ha anat experimentant, i enguany no serà una excepció. Contactats per DiariCasteller.cat, els administradors de la festa han explicat, doncs, que el procés tot just ha començat els darrers dies. En primer lloc, aniran a veure les colles vilafranquines. De fet, el passat dimecres, 1 de març, van mantenir la primera reunió amb els Castellers de Vilafranca.


Un cop s'hagin vist amb les formacions de la ciutat, els cinc administradors aniran a veure diverses colles foranes, les quatre susceptibles d'entrar al cartell de Sant Fèlix, que han estat contactant durant els darrers dies, a finals de la setmana passada. Sense res definit i molt a les beceroles, la seva idea és anar a veure en els propers dies els Minyons de Terrassa i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, i just després visitar la Colla Joves Xiquets de Valls i també la Colla Vella dels Xiquets de Valls, aquesta darrera pendent del relleu de junta que s'ha de produir aquest divendres; motiu pel qual els administradors han decidit esperar per reunir-s'hi. Amb tot, esperen culminar aquesta primera ronda de contactes durant el mes de març. 

 

Serà just després quan defineixin el cartell de la diada i iniciïn una segona ronda de reunions amb totes les colles per comunicar-los la decisió presa. Just després de les reunions, faran públiques quines són les formacions que seran a plaça el proper 30 d'agost. Per ara, però, no defineixen un termini per comunicar què han decidit. Caldrà estar, doncs, molt atents als esdeveniments que es produeixin les properes setmanes al voltant de la diada.
Comentaris
Tst
La sensació és igual que fa 2 anys. La Joves fa una actuació brillant per St Fèlix (el 2014 i va coronar el 4d9sf) però la Jove de Tarragona torna a donar al clau amb el 3d10. És una decisió difícil perquè tampoc li pots dir a la Joves desprès de fer 2d9fm, 4d9sf i 5d9f que vagi a casa a pintar, però tampoc li pots dir a la Jove de TGN que no ha fet prou mèrits. Ara bé, actualment preval més l'eslogan de "Les quatre colles de 10" que no pas una rivalitat tradicional. Em decanto per la tradició.
KQC
Podria estar d'acord Tst, però crec que si agafem l'any global de la joves i la jove, el resultat final és evident, i amb distancia de les 4 primeres. A més penso que a la joves li aniria bé no anar a St Félix, i consolidar gama per afrontar grans reptes del segon tram de temporada a nivel tècnic i social.
jordi català
Encara recordo la FALTE DE RESPECTE d'una dona diguent que la joves no hi havia d'anar perquè se li refredava el dinar. Espero que es mantingui la JOVES!!!
La Jove de Tarragona a part del 3d10fm, tambe a descarregat el 3d9fa, tambe el 5d9f y el p8fm. Penso que per merits es mereix enguany anar a Sant Félix.
caixa o faixa
Si la plaça més castellera vol tenir opcions a tenir 4 intents de castells de 10 i 4 espadats de 8, no hi ha massa a parlar.
XDM
Aquest any no hi ha concurs però si una gran diada a Reus on les 3 colles més fortes i la Jove participen i on la Joves no hi té cabuda, per tan crec que s'hauria de donar l'oportunitat a la Joves d'anar a Sant Fèlix per tradició i perque davant dels grans sempre ha sabut donar la talla.

envia el comentari