Un altre duel vallenc per la Diada Nacional, també de màxims

Les colles s'hi presenten amb altes expectatives, amb castells de 9 assegurats per les dues bandes i, potser, gamma extra
La Colla Joves i la Colla Vella tornaran a veure's les cares a la plaça del Blat. | Laia Solanellas.

 

Aquest diumenge a dos quarts de nou del vespre la plaça del Blat de Valls tornarà a viure un duel vallenc de primer ordre. La Diada Nacional castellera, que a la capital de l'Alt Camp se celebra el dia 10 de setembre, preveu un altre enfrontament casteller important, en especial ara que les dues colles es troben en un gran estat de forma, després de Sant Fèlix. Les previsions passen per veure, com a mínim, dos castells de 9 per part de cadascuna de les colles, i fins i tot gamma extra 'de la més cobejada'. 


La Colla Vella dels Xiquets de Valls, que torna reforçada a les places després d'aquell final d'agost tan esperat i d'uns dies de vacances, preveu fer una actuació semblant a l'any passat. Albert Martínez, el seu cap de colla, comenta que «si som gent i podem canviar alguna cosa ho farem, però en principi repetirem l'actuació de l'any passat» i per tant, hi hauria 3 de 9 amb folre, 4 de 9 amb folre, 4 de 8 amb el pilar i pilar de 7 amb folre. Segons el cap de colla dels rosats, «és per treballar les estructures de cara a Santa Tecla», de manera que això pot donar pistes de les intencions que portaran els vallencs per la cita de la plaça de la Font el diumenge 17 de setembre.

 

La Colla Joves Xiquets de Valls es va quedar 'a mitges' a Sant Fèlix. O això ho desmostren les seves intencions per la Diada Nacional, ja que, si tot va bé, voldrien repetir la diada de Sant Fèlix per descarregar-ho tot. El dia anterior, dissabte 9, té una altra cita a Montblanc, per les Festes de la Serra, on voldrien portar-hi «com a mínim, un castell de 9», segons el seu cap de colla, Francesc Ramon. I l'endemà al vespre, jugant a casa, els diables vermells tenen entre cella i cella descarregar el seu primer pilar de 8 emmanillat. També s'han proposat acabar d'una vegada per totes amb el 2 de 8 sense folre, i ja donen per fet que el 2 de 9 amb folre i manilles forma part del programa. Un castel de 9 bàsic completaria l'actuació dels vermells per la Diada Nacional, igual que van fer a Sant Fèlix. 
Comentaris

envia el comentari