Les diades d'aquest octubre que no et pots perdre

Et portem una selecció de les diades més importants d'aquest octubre que no et pots perdre si t'apassionen els castells
Els Minyons de Terrassa seran a Reus, Barcelona i Girona amb grans castells.
Els Minyons de Terrassa seran a Reus, Barcelona i Girona amb grans construccions. | Minyons de Terrassa.

 

Un cop finalitzat aquest setembre tan prolífic castellerament, les colles encaren un mes d'octubre amb grans diades i ho voldrien fer amb els darrers reptes de la temporada, que també acostumen a ser els més ambiciosos. A DiariCasteller.cat et portem una selecció de les vuit diades que tenen unes possibilitats més grans, on esperen veure's els castells i reptes més importants. Ara només se'ns plantegen les millors preguntes: Quins castells veurem? Seran castells inèdits? Les colles seguiran trencant els seus propis sostres? 


7 d'octubre – Diada del Mercadal, Reus

 

S'hi agruparan algunes de les millors colles del moment casteller i hi ha previsions de castells molt grans. Sense anar més lluny, ja hi ha els anuncis de castells de 10 pisos per part de dues de les colles, s'espera gamma extra d'unes altres tres, i la tripleta màgica pels locals. La Diada del Mercadal, que s'ha acabat coneixent com un concurs de castells 'alternatiu', buscarà centrar l'atenció de la primera meitat del mes d'octubre.

 

 

8 d'octubre – Festa Major de Sarrià, Barcelona

 

La Festa Major de Sarrià podria veure les intencions de castells de 9 per part de tres de les colles participants. Castellers de Barcelona, Castellers de la Vila de Gràcia i Castellers de Sabadell ja han completat enguany els castells de 9 pisos i Sarrià podria ser un bon lloc per tornar-los a veure. Per altra banda, hi ha l'actuació dels Castellers de Sarrià, que té la condició de 'colla en formació' i que assaja des de l'any passat.

 

 

15 d'octubre – Festa Major de Santa Teresa, El Vendrell

 

La diada de Santa Teresa va veure l'any passat l'actuació més important de la seva trajectòria, però enguany es podria veure per duplicat gràcies al bon moment de forma en què es troben la Joves de Valls i la Jove de Tarragona. Previsions arriscades, en un lloc on les colles s'hi troben com si fossin a casa. Els Nens del Vendrell també podrien donar un cop d'autoritat sobre la taula i ajuntar, per primer cop, els dos castells de 9. 


15 d'octubre – XXV Diada dels Castellers de Sants, Barcelona

 

La XXV Diada dels borinots serà testimoni, amb tota probabilitat, dels primers intents de la gamma extra dels seus amfitrions, que enguany s'han trobat amb un recanvi necessari de castellers i hi podrien portar les primeres manilles de l'any. Hi seran convidats els Minyons de Terrassa, amb castell 'extra' més que assegurat, i els Capgrossos de Mataró, amb intencions de fer-hi una bona actuació amb castells de 9 o qui sap si amb alguna cosa més.

 

 

21 d'octubre – Diada de l'Esperidió, Tarragona

 

La diada de l'Esperidió tindrà lloc, com cada any, als peus de la catedral de Tarragona. El doblet de 9 sembla el mínim pels locals de la Jove de Tarragona, que també tindria l'opció d'intentar a l'Esperidió algun castell que no hagués pogut treure abans. Els gausacs van avisar que podrien portar intencions del primer assalt als castells de 9. A plaça hi seran dues colles de 9 més, els Nens del Vendrell i els Castellers de la Vila de Gràcia, on podrien portar-hi els seus castells més complicats.

 

 

22 d'octubre – Diada de Santa Úrsula, Valls

 

La diada de la patrona de Valls és el dia més gran de les colles vallenques. Així, sense pal·liatius. Vermells i rosats es veuran les cares per darrera vegada aquest any a l'escenari envejable de la plaça del Blat, i totes les intencions passen per fer la millor actuació. Ja fa temps que se'n cou una de grossa, a Valls. I serà de proporcions immenses. Castells amb l'agulla, castells nets, castells de 10 i molta, molta competitivitat per aquest últim duel al quilòmetre 0 dels castells. 

 

 

28 d'octubre – Festa de la Tardor, Sant Cugat del Vallès

 

Amb un cartell de colles grans, la plaça d'Octavià està cridada a veure una altra vegada castells de 9 i, potser, de gamma extra, sobretot dels Castellers de Vilafranca. Però torna a ser una bona oportunitat de treure els castells més grans per part dels Castellers de Sabadell i, en especial, dels Castellers de Sant Cugat, que jugaran amb l'avantatge de fer-ho a casa i amb la intenció d'esdevenir (o reafirmar-se) nova colla de 9.

 

 

29 d'octubre – Diada de Sant Narcís, Girona

 

El patró de Girona serà la darrera diada d'aquest intens mes d'octubre, on les tres colles participants hi portaran, com a mínim, la gamma bàsica de 9. Els Marrecs de Salt hi van fer els seus primers intents i enguany hi seran com a colla de 9. Els Capgrossos de Mataró hi van carregar el seu primer 9 de 8 l'any passat i podrien pujar més el seu sostre gironí. I els Minyons de Terrassa podrien portar, com l'any passat, fins a quatre castells de la gamma extra, a unes setmanes de la seva gran diada, al novembre. Comentaris

envia el comentari