La Diada Nacional tarragonina es converteix en la prèvia de Santa Tecla

La Jove de Tarragona completa els dos castells de 9 i un altre 3d8a | Els Xiquets cauen del 2d8f i s'obliden del castell de 9 | Sant Pere i Sant Pau carrega el primer pilar de 7 de l'any
3 de 9 amb folre de la Jove de Tarragona al Pla de la Seu. | Cedida

 

Aquest dilluns, davant de la catedral de Tarragona, s'ha viscut una gran Diada Nacional de Catalunya. Alguna estrena sorprenent, els esperables castells de 9 i alguna enganxada que ha tingut males conseqüències. La Jove de Tarragona ha completat, una altra vegada, els dos castells de 9 en una actuació, als quals han sumat el 3 de 8 amb l'agulla, ja amb vistes a Santa Tecla. Els Xiquets de Tarragona han caigut molt aviat i han hagut de deixar de banda l'objectiu del castell de 9. els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, amb una altra clàssica de 8 marca de la casa, i han carregat el pilar de 7 folrat tan esperat al barri cooperativista. I els Xiquets del Serrallo, que han completat una nova diada amb la gamma alta de 7. 


La Jove de Tarragona ha obert la diada amb un perfecte 3 de 9 amb folre, ja el novè de l'any. Els morats ja fa temps que el preparen amb unes manilles, castell que van descarregar per primer i únic cop l'any passat, i que enguany podria sortir per Santa Tecla. La segona ronda ha estat pel 4 de 9 amb folre, que ha hagut de treballar un terç a la descarregada però sense més comentaris. I han tancat amb un altre 3 de 8 amb l'agulla que ha tingut una sotragada tot descarregant-se el pilar. És el tercer que es veu de la seva part i que té tots els números de veure's amb un pis més aquest mateix diumenge, a la plaça de la Font. Han descartat el pilar de 7 amb folre i han optat pel de 6, molt maco. 

 

Els Xiquets de Tarragona han volgut obrir amb un castell que enguany ja tenien per la mà, el 2 de 8 amb folre, però que avui els ha protat algun problema. El castell ha pujat molt tremolós i s'ha carregat amb moltes dificultats, i tot seguit ha caigut, fent rebaixar les pretensions dels matalassers. Han optat pel 4 de 8 a la segona ronda, que s'ha hagut de desmuntar per la indecisió de la canalla després d'una forta sotragada. Novament han hagut de desmuntar el castell, ara 3 de 8 de la tercera ronda, que ha pujat molt tremolós i han preferit no caure. Finalment, i sortint amb dos castells de plaça, els del carrer de Santa Anna han descarregat el 3 de 8 a la ronda de repetició. Ara els esperen dues diades de Santa Tecla que poden actuar de reafirmació pels Xiquets, però han de saber-les aprofitar. 


Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau cada vegada demostren més què són. Han completat la segona clàssica de l'any, que també forma part de la seva millor actuació històrica, de l'any passat. Aquest cop han tornat a iniciar la diada amb un 3 de 8 de postal, per seguir amb el 2 de 7 amb un petit tremolor. El segon 4 de 8 de la seva temporada ha estat treballat al límit però finalment descarregat. I per la ronda de pilars s'han guardat la gran sorpresa. El cap de colla no el volia estrenar per Santa Tecla (portser perquè ja té prevista una altra estrena), i per això avui era el dia. Després de portar-lo en cartera en diverses diades, però no poder-lo estrenar per diverses raons, els verds de Tarragona han demostrat el seu poder amb el pilar, i han estrenat el de 7 amb folre. Tan sols en tenien un de descarregat, l'any passat. I el d'avui ha anat molt bé fins a la carregada, que ha fallat i ha fet llenya. Ens espera una diada de Santa Tecla molt, molt interessant. 

 

I els Xiquets del Serrallo, que han completat, de nou, una diada amb la gamma alta de 7 completament. Han obert amb un perfecte 5 de 7, demostrant la massa social de què disposen. El 4 de 7 amb l'agulla de la segona ronda ha donat pas al 3 de 7 amb l'agulla, i han completat així una de les millors diades de la seva temporada. Ara que ja dominen la gamma alta de 7, cal esperar que ataquin per la patrona el gran castell de la temporada, el 2 de 7. Comentaris

envia el comentari