La Diada també espera grans castells a Barcelona

El Born es consolida com una actuació de rellevància que espera tornar a veure castells de nou
Diumenge hi ha castells al Born. | El Born C. C.

 

En els últims anys l’11 de setembre s’ha convertit en una data de grans castells a Barcelona amb l’actuació del Born. Enguany hi participaran els Capgrossos de Mataró, Xiquets de Reus i la colla local, la Jove de Barcelona mentre que en les anteriors edicions també van participar els Castellers de Vilafranca. Aquesta actuació arriba en l’inici del segon tram de temporada però les colles ja comencen a plantejar-se objectius de certa magnitud per estar a punt per tornar a fer els castells màxims ben aviat.


Els Capgrossos de Mataró plantegen per aquest dilluns la seva primera actuació amb castells de nou pisos del segon tram. A Sabadell, el diumenge passat, la intenció ja era la d’estrenar el 3d9f però algunes baixes inesperades i un últim assaig que no els va anar bé va acabar per rebaixar pretensions. Respecte als assajos de la setmana passada Cugat Comas, el cap de colla dels mataronins, comenta que «per totes les colles que parem a l’estiu, aquestes primeres setmanes d’assajos son com una segona pretemporada accelerada i a vegades aspires a saltar-te passos que potser s’acaben retardant». Pel que fa a l’actuació del Born, però, Comas afirma que «un programa de màxims seria fer la tripleta màgica però dependrà de les camises». De la mateixa forma també tenen el 2d8f en cartera en cas de descartar algun castell de nou.

 

Els Xiquets de Reus arriben a Barcelona després d’una actuació a Cambrils on es van quedar a les portes de fer el 3d9f que van desmuntar en dues ocasions. El cap de colla, Antoni Rull, manifesta que «estaven carregats tots dos però els volíem descarregar». A l’espera d’un nou assalt als nou pisos, que podria arribar diumenge a Terrassa, els reusencs van a la capital catalana amb la intenció de fer tres castells de vuit. El 3 i el 4 de 8 estan confirmats en el programa i el tercer castell podria ser el 5 de 8. Pel que fa al 4d8a, Rull comenta que «no el volem forçar», ja que tenen un membre del pilar amb molèsties.  


La Jove de Barcelona té aquest dilluns la seva primera actuació del segon tram. La primera part de temporada va ser molt positiva pels barcelonins en la qual van arribar a provar el 4d8. Per l’11 de setembre les intencions dels de la camisa grana passen per fer el 5 de 7, el 7 de 7 i un castell de 7 amb l'agulla. Pel que resta de temporada Daniel Sésar, el cap de colla, afirma que «un dels objectius del segon tram és créixer en volum de gent i continuar dedicant esforços al 4d8». També comenta que en aquests primers assajos del segon tram ha vist la colla amb moltes ganes de tornar-hi però que el castell de vuit no té data i l’evolució del propi castell marcarà el dia de portar-lo a plaça. Comentaris

envia el comentari