Cugat Comas: «El pd8fm és un objectiu per enguany, el 9d8 és més difícil»

Els Capgrossos de Mataró van descarregar la millor diada de la seva història a Reus, on hi van portar la gamma extra per primera vegada
Les manilles de la torre de 9 emmanillada dels Capgossos de Mataró a Reus.
Les manilles de la torre de 9 emmanillada dels Capgossos de Mataró a Reus. | Cedida

 

Dissabte passat, la diada del Mercadal de Reus va ser el millor dia dels Capgrossos de Mataró. Lluny de casa, el repte que es plantejaven els mataronins era majúscul: repetir l'espectacular diada de les Santes (onnhi van fer 3d9f, 2d9fm i 5d9f) i sumar-hi el pilar de 7 amb folre, que tot just havien estrenat una setmana abans. Aquesta es va convertir en la millor diada d'uns Capgrossos que, abans de sortir de la ressaca castellera de Reus, ja comencen a pensar en els objectius més immediats. 


Cugat Comas, el cap de colla dels Capgrossos de Mataró, valorava molt positivament la diada del Mercadal, «com no pot ser d'una altra manera», tot recordant que era la millor actuació que havien fet mai. Volia remarcar que hi havia coses a millorar, com la torre de 9 emmanillada, on Comas creia que «el folre i les manilles han anat pitjor d'algunes que ens han quedat en intent, estic molt emprenyat». Els mataronins, respecte de les Santes, havien millorat en l'aspecte del pilar.

 

La diada a Reus va ser com un regal per aquells que reclamaven «actuar més allà baix», però també una ratificació de la gran feina feta a l'assaig i una reafirmació per part de la colla: la diada de les Santes no va ser sort, va ser treball. De cara a reptes propers, Cugat Comas és ben clar: «crec que el pilar té marge de millora», ara que tot just n'han descarregat el segon de la temporada, «i per tant el pd8fm ha de ser un objectiu». 


Recorda que, en castells, «la reiteració no és bona», i el pilar emmanillat és la 'pastanagueta' que tenen davant, per ara, els Capgrossos. «Per tal d'anar ampliant gamma», assegura el cap de colla dels mataronins que també preparen el 9 de 8, però que «anem més endarrerits, sobretot en el tema de canalla». Reconeix, però, que és el pilar emmanillat el que «realment motiva la gent». Comentaris

envia el comentari