El Concurs de Castells s'endinsa en les emocions i els sentiments

La 27a edició del Concurs de Castells tindrà lloc el 30 de setembre a Torredembarra i el 6 i 7 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça
Roda de premsa de presentació del Concurs de Castells que s'ha fet aquest migdia a l'Antiga Audiència
Roda de premsa de presentació del Concurs de Castells que s'ha fet aquest migdia a l'Antiga Audiència | David Prats

El Concurs de Castells de Tarragona ha presentat aquest migdia la seva XXVII edició que se celebrarà el pròxim 30 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra i els dies 6 i 7 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona. El certamen comptarà amb la participació de 42 colles – 12 en la jornada de Torredembarra del diumenge 30, 18 en la del dissabte 6 i 12 en la del diumenge 7 d’octubre – en funció de la seva posició al Rànquing Estrella que es tancarà el pròxim 31 d’agost. 


En una roda de premsa celebrada a l’Antiga Audiència de Tarragona, la consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, juntament amb el director del Concurs de Castells, Xavier Gonzàlez, i la directora Castellera del Concurs de Castells, Ester Roca, han reafirmat el compromís i la voluntat de la ciutat per seguir organitzant el certamen.

 

Floria ha posat fet valdre l’estreta relació que hi ha entre el Concurs i Tarragona i que la ciutat el viu amb els mateixos nervis i il·lusió que els castellers de totes les colles d’arreu del territori que vénen a actuar.


Creixement i consolidació d’un esdeveniment de primer nivell

Seguint la tendència dels darrers anys, el Concurs de Castells torna a fer una clara aposta per la seguretat i no només en aspectes tècnics castellers, sinó també pel que fa al transcurs i el desenvolupament de l’esdeveniment.

 

A causa de la magnitud del certamen, per primera vegada l’organització compte amb la incorporació d’agents professionals externs dins l’àmbit de la producció, la gestió tècnica de l’esdeveniment i la comunicació com a conseqüència de l’enorme mediatització, la forta presència de mitjans internacionals i l’enorme repercussió a les xarxes socials.

 

A més, el Concurs torna a potenciar el Concurs en Viu més enllà dels seus escenaris amb projeccions i pantalles, l’actualització instantània i la repercussió immediata de l’esdeveniment en els seus canals de xarxes socials i a la pàgina web oficial.

Evolució i modernització de la normativa

El passat mes d’agost del 2017, la directora Castellera del Concurs de Castells, Ester Roca, va presentar en roda de premsa els primers canvis que la Comissió Assessora del Concurs de Castells va acordar implementar de cara l’edició del 2018.

 

Dins dels canvis destacats, una de les principals novetats té a veure amb la incorporació d’una penalització per als enfonsaments, normativa especialment pensada pels castells amb folre i manilles. I en aquesta mateixa línia, s’elimina la penalització pels peus desmuntats, ja que s’ha considerat que anava en contra de la seguretat dels castellers.

 

A més, des d’un punt de vista organitzatiu, pel Concurs de diumenge i a partir de la segona ronda, la ronda conjunta no tindrà lloc a començaments de ronda sinó a la meitat. Aquest canvi respòn a una voluntat d’evitar dificultats logístiques que l’organització havia detectat en els últims concursos.

 

Aquests canvis s’afegeixen als ja presentats i aprovats anteriorment, com la incorporació de tres estructures inèdites en el sistema de valoració com són el 9 de 9 amb folre, el 2 de 10 amb folre, manilles i puntals, així com el 4 de 10 sense manilles, i la inversió d’ordre del subgrup 1 del grup 7 de la taula de puntuacions atorgant així més puntuació als castells sense folre que a les estructures amb manilles.

 

Per últim, la novetat principal presentada feia referència a la puntuació de només un castell carregat, fent així necessaris descarregar com a mínim dos castells per poder completar una actuació de tres castells. 

#SensacióConcurs: el recull de les emocions del Concurs

L’organització del Concurs de Castells també ha donat avui el tret de sortida de la campanya oficial del certamen. Amb l’etiqueta #SensacióConcurs, la voluntat de l’eix temàtic és fer un recull d’aquelles emocions i sentiments que giren al voltant del Concurs, tant pels castellers com pel públic assistent, a la preparació, als assaigs previs, als nervis, a les alegries, etc. 

 

#SensacióConcurs neix amb la voluntat de ser l’etiqueta que acompanya des d’ara els preparatius del Concurs, per tal de crear ambient i ressò sobretot a les xarxes socials. 

Entrades a la venda a partir del juliol

Abans d'acabar la roda de premsa, el director del Concurs de Castells, Xavier Gonzàlez, ha anunciat que les entrades per les sessions de dissabte i diumenge es posaran a la venda a mitjans de juliol. Gonzàlez ha dit que el sistema de venda continuarà sent per Internet i que s'està contactant amb una empresa similar a l'edició de l'any 2016.Comentaris

envia el comentari