Les colles del 'SÍ' al referèndum d'independència

Més de 40 colles seran a la manifestació de l'11-S a Barcelona | Gran part del mon casteller es manifestarà a favor del 'SÍ' al referèndum de l'1 d'octubre
Pilar dels Xiquets de Tarragona a la manifestació de Tarragona de l'any passat. | DiariCasteller.cat

 

Aquest proper dilluns Catalunya commemorarà, com cada 11 de setembre, la seva Diada Nacional, que enguany celebrarà els 303 anys de la caiguda de les llibertats de Catalunya. Però a més a més, com és sabut arreu, també hi ha convocada una macromanifestació a la capital catalana a favor del referèndum d'autodeterminació convocat per l'1 d'octubre, a favor del 'SÍ' i a favor de la República. Les colles castelleres, com a part indispensable de la cultura, la identitat i la societat catalanes, també prendran part d'aquesta manifestació, on hi aniran amb ganes de festa i de mostrar-hi algunes estructures castelleres. Igual que els últims cinc anys, en què les colles també han participat en les grans manifestacions de l'11 de setembre. 


3d9f dels Castellers de Vilafranca al Concert per la Llibertat, el 2013. | Castellers de Vilafranca

 

Al voltant de les 45 colles castelleres ja han confirmat la seva presència a l'organització de la diada, que els ha assignat un tram en funció de la seva procedènia. I encara hi ha temps per sumar-s'hi, a partir de la web si.assemblea.cat. La cruïlla del Passeig de Gràcia amb el carrer d'Aragó, a Barcelona, s'omplirà a partir de les 4 de la tarda amb la manifestació 'La Diada del Sí', per donar suport a l'opció del 'SÍ' al referèndum de l'1 d'octubre.

 

Cal recordar que pel referèndum d'aquest any algunes colles ja hi havien mostrat el seu suport, fins i tot de diferents maneres. Els Minyons de Terrassa i els Castellers de la Vila de Gràcia (aquests darrers, el passat dijous, després de la convocatòria oficial del referèndum), han posat a la disposició de la Generalitat el seu local social i d'assaig, per tal que aquesta l'utilitzi, si convé, com un col·legi electoral. Igualment també posen totes les facilitats perquè puguin desenvolupar-s'hi debats, dins la campanya electoral, amb visions de les dues opcions del referèndum, el 'SÍ' i el 'NO'. 

 

A la manifestació ja hi han confirmat la seva assistència les sis colles de la capital, les sis colles que enguany han fet castells de gamma extra (Castellers de Vilafranca, Jove de Tarragona, Minyons de Terrassa, Colla Vella, Capgrossos de Mataró i Colla Joves), la gran majoria de les colles de 9 (entre les quals, Xiquets de Tarragona, Nens del Vendrell, Castellers de Sabadell, Marrecs de Salt i Xiquets de Reus) i desenes de colles més que formen part de la base cultural del país. Tot seguit trobareu el tram que té assignat cada colla que hi vol prendre partit: 

 

CENTRE:

 

Tram 0 - Castellers de Barcelona

 

MUNTANYA:

 

Tram 101 - Castellers de Berga i Castellers de la Vila de Gràcia

Tram 102 - Moixiganguers d'Igualada

Tram 104 - Tirallongues de Manresa i Castellers de Santpedor

Tram 105 - Picapolls de la Gavarresa

Tram 108 - Sagals d'Osona

Tram 110 - Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa

Tram 111 - Castellers de Sabadell

Tram 112 - Castellers de Castellar del Vallès

 


 

BESÒS:

 

Tram 201 - Castellers de Caldes de Montbui

Tram 202 - Xics de Granollers

Tram 204 - Castellers de la Sagrada Família

Tram 205 - Castellers de les Gavarres

Tram 206 - Marrecs de Salt

Tram 208 - Xerrics d'Olot i Esperxats de l'Estany

Tram 210 - Minyons de Santa Cristina d'Aro

Tram 211 - Colla Castellera de Figueres

 

LLOBREGAT:

 

Tram 301 - Castellers de l'Alt Maresme

Tram 302 - Capgrossos de Mataró i Castellers de Sants

Tram 304 - Colla Jove de Vilafranca i Castellers de Vilafranca

Tram 305 - Castellers de Badalona i Nens del Vendrell

Tram 306 - Bordegassos de Vilanova

Tram 307 - Castellers d'Esparreguera i Castellers de Viladecans

Tram 309 - Castellers del Prat

Tram 310 - Colla Jove de l'Hospitalet, Castellers de Sant Vicenç dels Horts i Castellers de Castelldefels

Tram 311 - Matossers de Molins de Rei

Tram 312 - Colla Castellera Jove de Barcelona

 

MAR:

 

Tram 402 - Castellers del Poble Sec

Tram 404 - Castellers de Lleida

Tram 405 - Margeners de Guissona

Tram 407 - Colla Jove Xiquets de Tarragona

Tram 408 - Xiquets de Tarragona

Tram 409 - Xiquets de Reus

Tram 410 - Torraires de Montblanc, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls

Tram 412 - Castellers de Tortosa

 

Pilar dels Xiquets de Reus en un acte per la manifestació, aquest dijous. | Xiquets de Reus

Les colles tenen previst fer-hi, en funció de la gent de què disposin i de les camises que tinguin, diverses construccions castelleres. Com la Joves de Valls, que hi va amb un parell d'autobusos i hi portarà castells «per rodar canalla», o els Xiquets de Tarragona que, amb un autocar ple, preveuen fer-hi nombrosos pilars després de la seva actuació a Tarragona, al matí. Totes les colles hi portaran castells i pilars, però també estaran acompanyats per altres mostres de la cultura catalana i popular, com els gegants, els falconers, els diables, la música, els capgrossos i les bèsties populars. A continuació trobareu alguns dels tuits que les colles castelleres han penjat a les seves xarxes socials i que animen a participar a tots els seus castellers a la manifestació, de la mateixa manera que es posicionen a favor del referèndum, del 'SÍ' i de la independència de Catalunya: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Comentaris

envia el comentari