La Colla Vella actuarà a Sicília al març

L'agrupació vallenca actuarà a la monumental Vall dels Temples d'Agrigent

La Colla Vella dels Xiquets de Valls viatjarà, del 8 al 12 de març, a la Vall dels Temples, a la ciutat d'Agrigent, a l'illa italiana de Sicília, on actuarà en el festival Mandorlo in Fiore. El festival, que celebrarà la seva 73a edició, és una de les trobades internacionals de folklore més destacades d'Europa. Cada any, Mandorlo in Fiore —«Ametllers en flor», en català— convida diversos elements de cultura tradicional d'arreu del món inclosos en la llista de patrimoni immaterial de la humanitat de la UNESCO per tal que actuin a la Vall dels Temples, el monumental conjunt de temples grecs d'Agrigent, declarats també patrimoni de la humanitat el 1997.


El viatge acabarà de tancar els detalls en els propers dies

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estat convidada pel Departament de Béns Culturals i Identitat de la regió de Sicília per representar-hi la cultura catalana i el món casteller, declarat patrimoni de la humanitat el 2010. Una delegació de la colla es desplaçarà a Agrigent la setmana vinent per acabar de tancar els darrers aspectes organitzatius del viatge. Així doncs, els detalls logística i l'obertura de les inscripcions es donaran a conèixer en les properes setmanes. Està previst que s'hi desplaci un nombre elevat de castellers i castelleres.

 

Agrigent, una ciutat amb història

Agrigent va ser una destacada ciutat de la Magna Grècia, és a dir, de les terres de cultura i llengua hel·lèniques del sud d'Itàlia durant l'època antiga. Mandorlo in Fiore se celebra dins del complex dels temples i per les places i carrers de la ciutat a principis de març, època de floració dels ametllers, un dels cultius més tradicionals de l'illa de Sicília.
Comentaris
indi
Si us plau, no feu el viatge dels estats units. És any de concurs!!! i una setmana fent l'indi pot passar factura...

envia el comentari