Castells de 9 bàsics davant de la catedral per la Diada

Previsió de castells de 9 per part de les dues colles més grans, si bé perd pes la possibilitat de veure, de nou, gamma extra
La Diada Nacional serà una 'prèvia' per les Festes de Santa Tecla, a Tarragona. | Colla Jove Xiquets de Tarragona

 

Les quatre colles de la ciutat tindran una nova cita, aquest cop al Pla de la Seu, i que actuarà com a bona prèvia del que pugui passar a les Festes de Santa Tecla. La Diada Nacional a Tarragona consta de dos actes castellers. El primer, una ofrena amb els pilars de les quatre colles al monument de Rafael de Casanova, i després la diada castellera davant de la catedral, encara amb nombrosos turistes entre el públic. Les intencions de les colles passen per preparar-se la diada de Santa Tecla, de manera que és previsible veure-hi castells de 9 per part de les dues més grans. 


La Colla Jove Xiquets de Tarragona va portar la gamma extra per primera vegada en una Diada Nacional, l'any passat al Pla de la Seu, amb el 9 de 8. aquest any, la situació és diferent, i els morats es podrien platejar una diada per preparar les dues diades de les Festes de Santa Tecla, la primera de les quals és en poc més d'una setmana. Els dos castells de 9 bàsics semblen segurs al programa d'Aleix Bordas, mentre que el tercer castell podria ser el 3 de 8 amb l'agulla, amb previsió d'estrenar-lo d'un pis més a la diada del Primer Diumenge de Festes. El pilar de 7 folrat també entra a les previsions i, junt amb les altres dues estructures de 9, podrien patir algun 'tipus d'evolució' en les properes setmanes per la Colla Jove.

 

Els Xiquets de Tarragona es presenten a la Diada Nacional una mica tocats per no haver pogut estrenar el 3 de 9 amb folre amb anterioritat, però saben que el treball hi és, també amb l'altre castell de 9. les intencions podrien passar per un nou intent de 3d9f, a la vegada que no es descarta un altre assalt al 4d9f, que enguany han descarregat en dues ocasions, però ja fa moltes setmanes. La gamma alta de 8 també entra a formar pert de l'actuació dels matalassers ja que, segons diu el seu cap de colla, Sergi Feijoo, «és una diada molt estranya, i com que a la tarda hem de ser a Barcelona, jugarem en funció de l'agilitat de la diada». També sembla segur un nou pilar folrat dels del carrer de Santa Anna. 


I a l'altra banda de la plaça, les colles 'no tan grans' de la ciutat. Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets del Serrallo tornen a actuar a Tarragona seguint els seus programes. Els verds tornaran a portar castells de vuit, com el 3 i el 4, que han descarregat tres i una vegada respectivament. Amb el 2 de 7 i un altre pilar de 6 podrien deixar pas a una Santa Tecla tan prometedora com treballada, amb un més que possible assalt al folre del pilar i, qui sap, si alguna cosa més. Els blaus seguiran treballant amb la gamma alta de 7, on podrien sortir els castells amb l'agulla i el 5 de 7, tots descarregats dues vegades cadascun, aquest any. L'atac al 2 de 7, en un primer moment preparat per Sant Magí, es podria ajornar fins la mateixa diada de Santa Tecla, amb més gent a la pinya i més assaig a les esquenes. Comentaris

envia el comentari