Els Castellers de Sarrià tornen a plaça 13 anys més tard

La colla barcelonina actuarà aquest diumenge per la Festa Major del seu barri, on volen fer el 3 de 6
Imatge d'un dels primers assajos dels Castellers de Sarrià.
Imatge d'un dels primers assajos dels Castellers de Sarrià. | Castellers de Sarrià

 

El 2004, i amb només cinc anys d’història, els Castellers de Sarrià van decidir dissoldre la colla tenint el 2 de 6 com a millor construcció. Aquest any, però, un grup de joves castellers universitaris van decidir reemprendre l’activitat i refundar la colla. Aquest diumenge tornaran a actuar per la Festa Major de Sarrià en una actuació on comptaran amb els Castellers de Barcelona, Castellers de la Vila de Gràcia i Castellers de Sabadell. 


A l’actuació d’aquest cap de setmana, però, la colla encara assistirà amb camisa blanca, ja que han hagut de reformar per complet l’entitat. De cara al futur el seu cap de colla, Pau Bru, afirma que «el color [el granat] el mantindrem i l’antic escut antic està a l’interior del nou escut». En la nova presentació de la colla, els sarrianencs volen ser prudents i només hi faran el 3 de 6 i ho acompanyaran amb pilars de 4.

 

L’inici d’aquest procés de refundació es troba en «un grup d’amics de Sarrià que pràcticament ningú havia sigut de casteller de Sarrià però que en coneixia l’existència» tal com comenta el cap de colla. A partir d’aquí en els inicis van rebre força suports de l’antiga formació però que ara es troben en els Castellers de Sants. Alhora també han rebut ajuda dels Castellers de Barcelona i dels Castellers de la Vila de Gràcia, i fins i tot han compartit assajos amb els vermells. 


Actualment la colla la formen uns 40 socis. Bru també esmenta que «tenim molts joves però sobretot ens falta edat mitjana» i que «els joves que hem anat a colles universitàries som els que portem més la colla» de la mateixa forma que també diu que només mantenen un o dos castellers de l’antiga colla de Sarrià. La nova formació, a més, tampoc compta amb un lloc fix on actuar, ja que «quan hi ha bon temps actuem al carrer però també tenim un gimnàs a una escola que utilitzem per assajar quan fa mal temps», tal com confirma el cap de colla.

 

De cara al futur, Bru manté que «l’objectiu ara és l’actuació de diumenge i després veurem què podem assumir de cara l’any vinent». També esmenta que alguna colla ja els ha contactat per trobar una actuació per la temporada que ve, però primer volen saber quin serà l’estat de la colla en acabar el 2017 per decidir cap a on volen anar.Comentaris

envia el comentari