Bellprat reivindica la Dona amb els Xicots i la Joves

La diada a Bellprat ha volgut recordar la primera alcaldessa de Catalunya i d'Espanya, Nativitat Yarza, amb castells fets per dones
pisos superiors del 4 de 7 que han completat les dones i nenes xicotes.
pisos superiors del 4 de 7 que han completat les dones i nenes xicotes. | Neus Lloveras

 

Aquest dijous 12 d'octubre ha estat un dia de celebració a Bellprat, un poble de la comarca de l'Anoia. La Joves de Valls i els Xicots de Vilafranca s'hi han trobat per celebrar una diada pel Memorial Nativitat Yarza, la primera alcaldessa democràticament escollida a Catalunya, el 1934. La diada ha estat apadrinada per Neus Lloveras, alcaldessa de la veïna Vilanova i la Geltrú, diputada al Parlament de Catalunya i presidenta de l'Associació de Municipis per la Indepencència. 


Les colles hi han completat una diada feta íntegrament per dones, tot i que tothom qui vulgués ha pogut ajudar a les pinyes de les construccions. Els Xicots de Vilafranca (o Xicotes, en aquest cas), han estat capaces de fer-hi el 3 de 7, el 4 de 7 i el 7 de 6, demostrant la importància de la força femenina dins la colla. I la Colla Joves de Valls hi ha completat el 3 de 6, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb el pilar per sumar-se a les reivindicacions d'igualtat per la Dona. 
Comentaris

envia el comentari