Albert Martínez: «Per Santa Tecla podria haver-hi alguna estrena»

Parlem amb el cap de colla de la Vella, després de la gran Diada Nacional que van protagonitzar el passat diumenge
4 de 9 sense folre que la Vella va regalar a la plaça de la Vila vilafranquina el passat Sant Fèlix. | Jan Magarolas

 

Per la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Diada Nacional del passat diumenge va significar un abans i un després a la seva temporada, ja que hi va estrenar dos castells de cop, un dels quals es pot considerar la 'base' de la gamma extra. Amb el 9 de 8 i el 2 de 9 amb folre i manilles, carregat, al sarró, els rosats van optar per seguir rodant les estructures del tres i el pilar, que ben aviat tornarem a veure amb un pis més i unes manilles. El cap de colla, Albert Martínez, declarava a DiariCasteller.cat que la Diada Nacional va ser «com volíem, volíem anar a fer això: estrenar el 9 i el 2, que no ens ha agradat per un problema de dosos, que podem solucionar». 


Asseguren «estar contents per haver complert els objectius» i, tenint en compte que no assolien el 9 de 8 des del 2015, quan el van deixar carregat a la mateixa plaça del Blat, Martínez reconeix que «és una estructura que hem començat a treballar ara, que podem anar fent i que és important recuperar». És important recordar la recent inclusió del 9 de 9 amb folre a la taula de puntuacions del Concurs, fet que pot propiciar que el 9 de 8 sigui més freqüentat a les places per un nombre més gran de colles que l'any passat, que va ser de 3 (Jove i Minyons el van descarregar en diverses ocasions, mentre que els Capgrossos el van carregar un cop). Pel que fa al 2 emmanillat, el cap de colla té clar que anirà sortint a les diades, per bé que el seguiran «treballant a l'assaig» per polir els problemes que hi han vist.

 

A Santa Tecla, a la didada del Primer Diumenge de Festes, per la qual queda menys d'una setmana, els vallencs hi volen tornar a portar un programa de màxims. A plaça, cara a cara, de nou, amb els Castellers de Vilafranca i la Jove de Tarragona, la Vella vol demostrar que la intensa setmana de finals d'agost no va ser un miratge, i hi volen portar «el mateix que a Vilafranca, que en aquest moment és el que tenim més assumit». Però per no deixar totes les cartes sobre la taula abans d'hora, Martínez afegeix: «a partir d'aquí, intentarem jugar amb algun castell més, a veure si amb dos dies d'assaig podem entrar-ne algun de nou». Enguany han treballat el 3d10fm de valent i son la colla que l'ha descarregat més vegades amb un pis menys però l'han intentat sense èxit fins en dues ocasions. Però seria imprudent oblidar el 'passat' de la Vella, i descartar d'entrada altres estructures com el 4d10fm o el 2d8sf, ara que verds i vermells han demostrat que es pot domar. 
Comentaris

envia el comentari