Albert Martínez, candidat a dirigir la Colla Vella dels Xiquets de Valls

El nou equip serà presentat avui i es votarà en assemblea el proper 10 de març
Albert Martínez, candidat a substituir Urbano al capdavant de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. | ACN

 

Punt final a setmanes de rumors i especulacions al voltant del relleu de Manel Urbano a la Colla Vella dels Xiquets de Valls. El proper divendres, 10 de març, els rosats hauran de ratificar l'única candidatura que, de moment, opta a rellevar Urbano com a cap de colla, Joan Ibarra com a president i els seus respectius equips. Tot i això, fins a la mitjanit d'aquest dissabte hi ha temps perquè, si fos el cas, se'n puguessin presentar més. Albert Martínez encapçala aquesta opció, com a cap de colla, i s'acompanya d'Albert Pedret a la presidència. Segons ha pogut saber DiariCasteller.cat, tot i que el nou equip és fruit de setmanes de converses, la darrera reunió es va produir aquest mateix dijous al vespre per acabar d'ultimar-ne els detalls, i és que aquest divendres, 3 de març, l'oficialitzaran davant la secretaria de la colla.


Durant el mandat de Manel Urbano, les darreres sis temporades, Martínez, de 51 anys, ha estat un dels seus adjunts. Amb Urbano present als troncs de molts dels grans castells de la Vella, ha estat habitual veure'l manant les grans fites que els rosats han assolit els últims anys. Des de la mateixa candidatura han explicat a aquest mitjà que Albert Martínez ha optat per una estructura continuista pel que fa a l'àmbit tècnic. Com Manel Urbano, la nova tècnica no tindrà un segon cap de colla, però sí diverses persones que formaran un equip d'adjunts a aquest càrrec. El conjunt de noms l'integren Carles Figueras i Llàtzer Magriñà —ja n'eren amb Urbano—, David Andreu —fins ara, cap de pinyes i folres— i també Albert Cortès i Josep Maria Batalla.

 

El nucli dur de l'equip que ha de comandar tècnicament la Colla Vella es completa amb la continuïtat d'Oriol Flix com a cap de canalla, mentre que Jordi Mateu assumeix la màxima responsabilitat quant a pinyes i folres —ja formava part de l'equip les anteriors temporades. Tant en noms com en projecte, la línia de la candidatura és seguir amb la tendència marcada durant els sis anys de mandat de Manel Urbano que, segons ha confirmat DiariCasteller.cat, no s'incorpora a l'equip que ara encapçala Albert Martínez.

 

Albert Pedret, a la presidència

L'equip d'Albert Martínez ha situat Albert Pedret com a candidat a presidir la colla després dels quatre anys de mandat de Joan Ibarra. Pedret, de 45 anys, compartirà la seva responsabilitat amb dos vicepresidents que permetran un lideratge més plural de la colla en l'àmbit social i de gestió. Carles Rodon serà un d'ells, l'encarregat d'afers interns i d'identitat, mentre que Lourdes Quintero serà l'altra vicepresidenta, amb una acció més focalitzada a les relacions públiques. Seran els tres caps visibles de la junta de la Colla Vella pel que fa a l'àmbit administratiu.


Segons han explicat a aquest mitjà fonts de la candidatura, la idea de Pedret és mantenir i impulsar la tasca feta per l'equip de Joan Ibarra en l'àmbit social i de reconeixement exterior de la Colla Vella. La feina del seu equip és divideix en quatre grans potes: la de gestió administrativa, la social, la de projecció exterior i la de comunicació, que vol posar èmfasi tant en la interna com en l'externa. A banda dels noms més destacats, cadascun d'aquests flancs d'actuació compta amb equips de gent al darrere.

 

La candidatura a la junta de govern de la Colla Vella dels Xiquets de Valls —l'àmbit tècnic i el directiu formen un sol equip— barreja noms veterans i també de més novells. Aquest divendres expira el termini per presentar candidatures. Si no n'hi ha cap més, el següent pas serà esperar al proper divendres, dia 10, quan l'assemblea dels rosats presenti el nou equip i el ratifiqui, si s'escau. Haurà començat, llavors, l'era post Manel Urbano a la Colla Vella. Comentaris

envia el comentari