Lleida pren la Colla Vella per Sant Miquel, que «no ha vist mai gamma extra»

Retirada la Nova Atenes, la Colla Vella serà el 30 de setembre a Lleida | «En tota la província no s'hi ha fet mai gamma extra», recorden els organitzadors
Els Castellers de Lleida actuaran amb els Capgrossos, els Moixiganguers i la Colla Vella per Sant Miquel. | Paeria

 

Dissabte a la matinada es va saber la notícia dels Minyons de Terrassa que decidien anul·lar la diada de la Nova Atenes per problemes logístics i d'espai. En aquell moment, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella es van quedar sense actuació, però, aquests útims, va ser per poques hores. Els Castellers de Lleida van anunciar a les seves xarxes socials que, a la diada de Sant Miquel del mateix 30 de setembre, els rosats també hi prendrien part. A DiariCasteller.cat hem parlat amb el seu cap de colla, Llorenç Llaberia, que ha assegurat que «hem quedat molt contents del cartell final de l'actuació». 


La diada de Sant Miquel s'emmarca en les Festes Majors de Lleida, i és organitzada pels Castellers de Lleida amb la col·laboració de la Paeria. Els de la colla bordeus ja fa uns anys que es plantegen potenciar la diada de Sant Miquel, i «gràcies a la bona relació que mantenen amb les colles vallenques es va proposar que acompanyessin els Capgrossos l'1 d'octubre». Finalment, però, la Colla Vella va adquirir el compromís de la Nova Atenes, i amb el canvi de data a 30 de setembre la Colla Joves va caure del cartell.

 

En aquest sentit, i per tal d'assolir un mínim de tres colles, es van convidar els Moixiganguers d'Igualada, que van acceptar ràpidament. Però ara, assegura Llaberia, «ens hem posat en contacte amb la Colla Vella arran de l'anunci de la Nova Atenes per reprendre les converses de principis d'any», i ara que als rosats els ha quedat lliure l'últim dissabte de setembre, «podran venir a Lleida». Tanmateix, Llorenç Llaberia recorda que «Lleida, ja no tan sols com a capital de província, sinó com a província catalana, és l'únic lloc on no s'ha vist la gamma extra». «Els Castellers de Lleida mai hem demanat, ni ho farem, una actuació de mínims, però creiem que Sant Miquel podria ser un bon lloc per portar la gamma extra», diu el cap de colla. Al cap i a la fi, s'hi donaran cita dues colles que enguany ja han descarregat castells de gamma extra, i podria ser un bon lloc per la Colla Vella de recuperar el cap de setmana, ja que no van a la Nova Atenes. Lleida està a una distància similar de Valls que Terrassa! 
Comentaris

envia el comentari