Les colles universitàries reprenen l'activitat

Amb l'inici del curs a les universitats, les colles d'estudiants es tornaran a posar en marxa amb els assajos i les diades
Una imatge d'arxiu dels Arreplegats. | AZU

 

El fenomen de les colles castelleres també s'ha fet extensiu a les universitats. Ara, amb l'inici del nou curs acadèmic a les escoles, instituts i universitats, les colles castelleres universitàries reprendran la seva activitat, que van deixar en acabar el curs passat. Es tracta del seu inici de la temporada castellera, i inclourà, com sempre, nombroses diades, interminables assaigs i diverses activitats de caire social i festiu. 


El cas de les colles universitàries és un fet molt semblant al de les colles 'convencionals' però que gaudeix de certes particularitats. Aquestes colles formen part indestriable dels seus campus, escoles i universitats, i estan formades pels mateixos alumnes i, sovint, també per part del personal docent i membres de la comunitat universitària que, en molts casos, viuen lluny de la seva colla i no volen deixar l'experiència de fer castells. Per altres, es tracta també d'una eina d'integració i solidaritat, on es poden conèixer persones d'altres estudis i gustos. N'hi ha a totes les universitats, i fins i tot en alguns campus més apartats, com a Mataró i Terrassa.

 

Per altra banda, si bé la mecànica d'assaig és molt semblant, la de les diades i la temporada varia una mica. Les diades universitàries tenen lloc, en la majoria dels casos, als patis de les mateixes universitats, amb algunes de les colles de la mateixa comunitat. Però la temporada sí que s'estructura diferent: si una temporada castellera 'convencional' s'inicia, segons la colla, entre el febrer i l'abril, i s'acaba al novembre, la temporada universitària actua de complementària. Comença amb l'inici del curs, al setembre, i arriba al seu punt àlgid just abans d'acabar-se, amb els exàmens de final de curs.Abans que no acabi una, ja ha començat l'altra i, encara que sembli difícil, es pot compaginar la vida d'estudiant de Dret o de Química amb la de casteller universitari! 


D'aquesta manera, amb el nou inici del curs acadèmic 2017/18, també comença la nova temporada castellera universitària, que aviat tindrà preparat el seu calendari d'actuacions. És per això que les colles universitàries ja comencen a escalfar els ànims a les seves xarxes socials, incrementen els seguidors i comencen a buscar nous possibles castellers. Un cop iniciat el curs universitari serà qüestió de temps que els assajos, els tallers i les diades es vagin fent lloc als calendaris dels castellers. A continuació trobareu alguns dels tuits de les colles que animen els estudiants a tornar a la feina, o que volen castellers 'de nova creació': 

 

 

 

 

 Comentaris

envia el comentari