El Museu d'Art Modern de Tarragona acull la presentació del conte infantil 'La Maria estima la lluna'

El llibre està inspirat en el 'Tapís de Tarragona' de Joan Miró, exposat al museu
El Museu d'Art Modern de Tarragona acull la presentació del conte infantil 'La Maria estima la lluna'
El Museu d'Art Modern de Tarragona acull la presentació del conte infantil 'La Maria estima la lluna' | cedida

El Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) acollirà aquest dimarts, 17 d'abril, a les 19.30 hores, la presentació del llibre 'La Maria estima la lluna'. La publicació és obra de Montserrat (Rat) Cebrián, autora del text, i d'Armand, qui n'ha fet les il·lustracions, i està inspirada en el 'Tapís de Tarragona' del Museu d'Art Modern. D'altra banda, l'artista Yola Albalat ha realitzat una versió animada del llibre, que es podrà veure al web del Museu d'Art Modern de Tarragona un cop el llibre ja s'hagi presentat.


 

L'edició del conte, impulsada pel Museu i pel seu servei del MAMT Pedagògic, ha anat a càrrec de la Diputació de Tarragona. La presentació del llibre la farà el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, acompanyat dels autors i de la directora del MAMT, Rosa M. Ricomà.

 

 

El 'Tapís de Tarragona'

El 'Tapís de Tarragona' és un tapís del 1970, obra de l'artista Joan Miró, amb col·laboració de l'artista Josep Royo. Es tracta d'un tapís amb una línia horitzontal que el divideix en dues seccions, i al centre hi ha una figura de colors vius, emmarcada amb traços negres i representada amb els braços aixecats en gest d'agraïment, que s'erigeix com a eix de simetria de la peça.


 

El tapís va ser teixit com a conseqüència de l'atropellament de tren de l'única filla de Joan Miró, Maria Dolors Miró, en el pas a nivell de Mont-roig del Camp. El metge que va atendre Miró va preferir que l'artista li pagués els honoraris en forma d'una pintura pel que va ser l'Hospital de la Creu Roja de Tarragona. Així, Miró va dissenyar el tapís que va acabar sent executat per Josep Royo, el qual havia contribuït a la renovació de la Fàbrica de Tapissos Aymat de Sant Cugat del Vallès. 
Comentaris

envia el comentari