La situació actual del FinTech i la banca tradicional

Cada vegada hi ha més clients i usuaris que utilitzen el mòbil, les aplicacions o la internet per suplir les seves necessitats financeres de forma ràpida i amb més comoditat
Amb MoneyMan es poden sol·licitar mini crèdits de forma ràpida. | Agències

 

El sector financer està experimentant grans transformacions gràcies a les innovacions tecnològiques. Quan la disrupció del sector FinTech començava a formar-se, les preguntes que tothom es feia eren: «Què és?» o «Per a què serveix?». En una primera instància es va entendre el FinTech com un enemic del sector bancari tradicional. No obstant això, actualment, sembla que s’està produint l'establiment d'una llarga amistat entre ambdós sectors, que pot actuar com a garantia, i transmetre una imatge de seguretat sobre productes i serveis innovadors que irrompen amb força en el mercat. Però, quins són els protagonistes que conformen el sector del FinTech? El sector FinTech està format per empreses de caràcter amb gran diversitat que ofereixen a l’usuari final una cobertura més àmplia de les seves necessitats.

 

Bancs digitals purs

Les noves banques es caracteritzen per no tenir caixers ni tampoc sucursals, tan sols hi ha una App, una pàgina web i un servei d'atenció al client per atendre els consumidors en el cas que tinguin alguns dubtes. Podem veure exemples de companyies en aquest camp com Atom Bank o Number 26.

 

Empreses FinTech natives

De la mateixa manera que els bancs digitals purs, dins l'àmbit de les finances tecnològiques han nascut multitud d'empreses que ofereixen productes d'estalvi, inversió o finançament, com és el cas de MoneyMan, on podem sol·licitar mini crèdits de forma ràpida i senzilla, a través de la seva web o amb l’aplicació per mòbils i tablets.

 

Bancs tradicionals que es volen transformar

La banca tradicional ha vist com el sector financer s’està transformant ràpidament, tant com ho fa la tecnologia. En aquest sentit, i per tal de no quedar-se enrere i haver de tancar sucursals, alguns bancs tradicionals han decidit copiar l’estratègia que millor està funcionant i adherir-se a aquest canvi cap a la banca digital i amb la creació d’aplicacions mòbils, entre d’altres. Al començament d’aquesta revolució dins del sector financer, segurament els bancs tradicionals van subestimar la competència i no van pensar que aquest canvi de panorama es donaria de forma tan sobtada. La veritat és que el món avança ràpidament i les empreses que operen dins el sector FinTech s’adapten al mateix ritme, oferint als clients y usuaris els productes i serveis que demanden per poder cobrir les seves necessitats.

 

Tot i així, les banques han començat a moure fitxa per signar aliances amb empreses FinTech. Hem de tenir en compte que, en moltes ocasions, és més senzill comprar les innovacions a altres empreses que ja estiguin establertes dins el sector FinTech que crear-les. D’aquesta manera, cada vegada, hi haurà més empreses FinTech integrades en bancs, però continuaran operant de la mateixa manera com ho feien abans d’aquesta integració, és a dir, tenint en compte els avanços tecnològics i les necessitats canviants de la població.

 

Per altra banda, els acomiadaments d’empleats del sector bancari tradicional poden començar a produir-se en massa, és a dir, les sucursals físiques probablement tancaran portes i els professionals migrarien de les oficines a peu de carrer cap als departaments d'IT. Aquells professionals que s’hagin implicat en una formació continuada seran els que s’adaptin més fàcilment a tots aquests canvis. L’escenari on les empreses han de competir ha canviat. Cada vegada hi ha més clients i usuaris que utilitzen el mòbil, les aplicacions o la internet per suplir les seves necessitats financeres de forma ràpida i amb més comoditat. Les empreses FinTech ho saben, és part de la seva essència, i sembla que la banca tradicional ja s’ha posat en marxa per seguir en el mateix camí.
Comentaris

envia el comentari