CoopCamp: l'eina per engegar o consolidar el vostre projecte

A través de el cooperativisme i l'economia social i solidària descobrireu una nova forma de desenvolupar el vostre projecte
CoopCamp és l'eina ideal per a qualsevol emprenedor, empresa o associació. | Cedida

 

Quantes vegades heu pensat a engegar un projecte? Sovint, els tràmits burocràtics o administratius se’ns presenten com el principal impediment per tirar-lo endavant. Amb l’objectiu d’ajudar-vos a superar aquesta barrera en la fase inicial d’un projecte, una vintena d'organitzacions s'han unit per crear CoopCamp, l’ateneu cooperatiu del Camp de Tarragona. CoopCamp neix per donar a conèixer l’economia social i solidària i la fórmula cooperativa com a forma per tirar endavant una iniciativa empresarial. A més, us permet implicar-vos en l'enfortiment de les xarxes d'intercooperació del territori. Les entitats que formen part de CoopCampprovenen de diversos sectors: cooperatives de treball, empreses del tercer sector, cooperatives agrícoles innovadores, cooperatives de consum, associacions de promoció del territori, fundacions d'inserció laboral i agents de l'administració pública com ajuntaments o consells comarcals. Per exemple, hi trobareu L'Aresta de Santa Coloma de Queralt i L'Economat de Valls —els quals formen el grup motor de CoopCamp—, La Conca 5.1, la Vinícola de Nulles, la Vinícola del Priorat, l'Institut Municipal de Formació i Empresa 'Mas Carandell' de Reus, Aprodicsa o Prioritat, entre altres. Totes formen part de la Xarxa d'Ateneus Cooperatius, una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya que es concreta en un servei públic que ara és present a diversos territoris de Catalunya. En aquest cas, CoopCamp ofereix els seus serveis a les comarques del Tarragonès, el Baix Penedès, el Baix Camp, l’Alt Camp, el Priorat i la Conca de Barberà.

 

Què hi trobareu a CoopCamp?  Allí us podreu assessorar o rebre acompanyament per engegar o consolidar el vostre projecte, també us hi podreu formar i comptareu amb una xarxa d'economia social i solidària amb la qual podreu intercooperar. «Hem rebut més resposta de la gent del que ens esperàvem; hi ha molt interès en les formacions i amb els serveis que podem oferir», explica Gemma Flores-Pons, una de les integrants de CoopCamp. Tothom pot gaudir dels serveis de CoopCamp. Si sou un col·lectiu que té un projecte de futur i necessiteu ajuda o bé una associació que està pensant a canviar de forma jurídica, aquest és el vostre lloc. Pilar Caraballo va decidir fer el pas i buscar assessorament pel seu projecte i assegura que «des del primer moment que vam decidir muntar la cooperativa, hem rebut tot l'assessorament sol·licitat. Des de CoopCamp ens han resolt tots els dubtes que teníem». CoopCamp també va dirigit a les persones que s'estan formant per accedir al mercat laboral i no saben com fer-ho, o fins i tot per a empreses que aspiren a una gestió més democràtica. A la pàgina web de CoopCamp, hi trobareu tota la informació relativa als serveis que s’ofereixen tant per a empreses que volen fer el pas i convertir-se en cooperativa com per a associacions, clubs, professionals autònoms o empreses amb dificultats de continuïtat que busquen alternatives per salvar el seu negoci.

 

A CoopCamp es duen a terme jornades de formació arreu del territori. | Cedida

 

 

Una altra forma de descobrir la feina que desenvolupa CoopCamp és assistint a alguna de les jornades de formació i xerrades que es duen a terme durant aquest mes de maig. Gerard Nogués, també integrant de CoopCamp, afegeix que «les formacions són una de les línies principals de CoopCamp. Fem formació generalista per a gent que s'aproxima al món cooperatiu i formació especialitzada per casuístiques concretes». Actualment, en agenda, hi trobareu una jornada específica dirigida a Societats Civils Particulars, que es durà a terme el pròxim dia 18 de maig a REDESSA. Amb la nova regulació, les SCP ja no gaudeixen dels avantatges de simplicitat fiscal que tenien fins ara, ni deixen de tenir risc patrimonial personal il·limitat. A l’hora de transformar la SCP, el model cooperatiu apareix com el més proper a la seva cultura empresarial i permet eliminar el risc personal limitant-lo només a l’aportació al capital social. El mateix dia 18 de maig, a Mas Carandell, es durà a terme xerrada on us explicaran els avantatges de ser cooperativa si esteu pensant a engegar un projecteTota l'agenda dels actes previstos la trobareu en aquest enllaç.

 

Podeu informar-vos més sobre CoopCamp i les eines que posa al vostre abast trucant al 681 623 454 si sou de la Conca de Barberà, el Priorat o el Baix Penedès; o bé al 681 623 453 si sou de l'Alt Camp, el Baix Camp o el Tarragonès. També podeu demanar cita o enviar un correu electrònic amb els vostres dubtes a [email protected] o omplint el formulari que trobareu aquí. Al territori també podreu anar als diversos punts d'atenció que hi ha repartits i que els podeu consultar en aquest enllaç.
Comentaris

envia el comentari