'Timecode', a les portes (ben obertes) de l'Oscar

Aquest dijous a les 20.00, Ocine Les Gavarres ha programat un passi especial de 'Timecode' com a mostra del suport del territori al curt reusenc davant l'imminent entrega dels premis Oscar
Timecode, a les portes de guanyar l'Oscar | Cedida

 

El curtmetratge reusenc Timecode podria guanyar l'Oscar aquest diumenge vinent, després d'una llarga i exitosa trajectòria de premis arreu del món. Per tal de donar suport des d'aquí a Timecode i també perquè tots puguem veure el magnífic curtmetratge en pantalla gran, Ocine Les Gavarres ha programat per aquest dijous a les 20:00 h del vespre un passi especial del curt a només 2,5 €.

 

El passi, tal com ha explicat Josep Eduard Príncep, gerent d'Ocine Les Gavarres, s'ha programat perquè es pugui fer un visionament de qualitat i en pantalla gran de Timecode al territori i a la vegada, com a mostra de suport als responsables del film i a l'Escola de Cinema de Reus davant el gran repte que tenen aquest pròxim diumenge a Los Angeles. Ocine Les Gavarres sempre s'ha caracteritzat per a donar suport a les produccions locals i per facilitar que les produccions fetes aquí puguin arribar al gran públic. Sense anar més lluny, recentment les sales tarragonines van projectar Juegos de familia de la tarragonina Belén Macías o van oferir la preestrena de Secuestro, pel·lícula de Mar Targarona que va comptar amb la col·laboració de la Tarragona Film Office.

 

Tot apunta que Timecode té serioses possibilitats de guanyar l'Oscar. Així com sembla que La La Land s'emportarà l'Oscar a millor pel·lícula, director i actriu, que Casey Affleck serà el millor actor per Manchester Frente al Mar i que la millor pel·lícula de parla no anglesa serà Toni ErdmannTimecode també és de les més ben posicionades per aconseguir l'Oscar al millor curtmetratge. Encreuem els dits perquè així sigui: mentrestant aquest dijous a Les Gavarres podrem gaudir d'aquesta meravella i el diumenge, es podrà també seguir en directe la gala d'entrega dels premis des de Cal Massó de Reus.

 

A més de Timecode, aquest cap de setmana torna el cicle CINC a Ocine Les Gavarres amb la projecció, diumenge a les 16:15 de Cigonyes en català. Pel que fa a les estrenes que podrem veure a la cartellera d'Ocine: 

 

 

  

Fences. La darrera de les pel·lícules nominades a l'Oscar és aquest drama dirigit i protagonitzat per Denzel Washington que donarà l'Oscar a Viola Davis. Troy Maxson és un treballador del servei de neteja de Pittsburgh a mitjans del segle XX. Va tenir l'oportunitat d'una carrera professional al món del beisbol però ja era massa gran quan la primera divisió va començar a admetre jugadors negres. El ressentiment per això el porta a una decisió que fa trontollar tota l'estabilitat familiar. Bones interpretacions, una història potent i una nominació als premis més importants del cinema. Recomanable, sens dubte.

  

Es por tu bien. Nou intent d'aconseguir el que van fer Ocho apellidos Vascos o Villaviciosa de al lado: portar la gent massivament als cinemes i una molt bona taquilla. Tot i que el repartiment és notable: Javier Cámara, Luís Callejo, Roberto Álamo o José Coronado la història no té cap altra pretensió que distreure a base d'humor fácil i de tòpics usats. Comedieta per riure i res més.

 

Cinema d'animació de qualitat tècnica i argumental | Cedida

 

La vida de calabacín. Atenció a aquesta història d'animació rodada en stop-motion que ve a sumar-se a l'interessantíssima llista de pel·lícules imprescindibles, madures i excepcionals que han arribat darrerament (Kubo y las dos cuerdas mágicas, La tortuga rojaPsiconautas, los niños olvidados, que també s'estrena aquesta setmana tot i que no a Tarragona). En aquest cas, la mort, l'assetjament infantil i la descoberta de l'amor són temes dels quals tracta la pel·lícula, amb una emoció, subtilesa, saviesa i imaginació desbordants. Una obra mestra per a grans i petits amb ganes de descobrir alguna cosa més que les que ofereixen les pel·lícules de Disney i similars.

 

Trainspotting 2 | Cedida

 

Trainspotting 2Trainspotting ha quedat com una de les icones cinematogràfiques dels 90. Ara torna, de la mà d'el director de l'original, però en hores força baixes (Danny Boyle) i amb els mateixos protagonistes. Sona una mica a allò de "segons parts mai foren bones" però a favor de T2 cal dir que no és un remake sinó que realment comença 20 anys després d'aquella història i reflecteix les coses que òbviament han canviat des de llavors, però també aquelles que continuen igual. Caldrà veure com es combina aquest canvi amb la bogeria i els desastres que protagonitzaven els nois de la primera Trainspotting. I també cal saber si el públic de llavors torna a les sales i si atraurà les noves generacions d'espectadors.

  

Encara en cartell:

 

Múltiple | Cedida

 

  

Múltiple. Els seguidors de la trajectòria de M. Night Shymalan feia anys que estaven una mica desconcertats. Després d'una gran arrencada amb El sexto sentido,El Protegido o Señales, el director indi va anar presentant treballs cada cop més críptics i avorrits (El bosque, La joven del agua), i blockbusters dolentíssims (Airbender o After Earth) amb puntuals excepcions (El incidente, La visita). Amb Múltiple torna a primera línia de la intriga, el suspens i les històries recaragolades però amb un fons poètic i profund. Múltiple és la història del segrest de tres noies en mans d'un home amb múltiple personalitat. Ni més ni menys que 23 personalitats viuen dins el protagonista, totes elles preparant-se per l'arribada de la terrible i nova personalitat, la número 24.

 

Amb una premissa tan estimulant, els atractius de Múltiple són tres: James McAvoy - en una interpretació brutal i inexplicablement poc reconeguda - la fotografia i el tempo de la narració - nerviosos primers plans, els fora de camp, la calma tensa, la progressió in crescendo del guió fins a la gran metàfora final - i la relació entre pacient i psiquiatre amb els corresponents diàlegs. Múltiple troba aviat el lloc on sentir-se còmoda, juga al joc en què Shyamalan s'erigeix sempre com a guanyador, el de l'artifici psicològic i inquietant i avança sense pretensions de grandesa i sabent que la seva principal missió és tornar a conquerir l'estima del públic. Veurem si la carrera de Shyamalan es redreça o aquesta notable història ha estat només un miratge.

 

Recordeu que trobareu totes les pel·lícules, informació, arguments, sessions i sales aquí. I si us voleu estalviar cues, feu la compra còmodament en línia.

 
Comentaris

envia el comentari