Novetats interessants a la cartellera de cinema d'Ocine

Després de la flamant estrena d'una nova sala a Ocine Les Gavarres, la cartellera continua plena de novetats també aquesta setmana i escalfant motors per un final d'any que ens prepara alguna sorpresa agradable i que equilibrarà la manca de pel·lícules realment destacables d'aquests darrers mesos. Això està canviant i prova d'això són algunes de les estrenes que podreu veure a partir d'aquesta setmana a Ocine:

 

El gran desmadre (Malas madres 2)
El gran desmadre (Malas madres 2) | Cedida

  

'El Gran Desmadre (Malas Madres 2)'. Secuela de "Malas Madres". Les mares de la primera part s'enfronten ara a un dels majors reptes d'una mare: preparar el Nadal i les vacances perfectes per la seva família. Aviat però les coses es complicaran amb el to despreocupat de sempre.

 

 'El sentido de un final'. Arriba Nadal i les històries humanes i sentimentals agafen les regnes de la cartellera. Aquí ens endinsem en una història del passat, arran d'un diari que el protagonista (Jim Broadbent) rep en herència de la seva primera nòvia. Això farà que qüestioni les seves actuacions de llavors i els efectes que han tingut durant molts anys en l'entorn de la seva estimada. A la vegada, és una història de redescobriment i de perdó cap a un mateix.

 

'El Vaje'. Història inspirada en el llarg viatge en cotxe que van realitzar junts dos enemics polítics i que van suposar l'acord de St Andrews en el procés de pau definitiu a Irlanda del Nord després de 40 anys de conflicte. Humor i drama a parts iguals.

  

'My Little Pony': La pel·lícula. El títol ja ho diu tot. Aventures d'aquests simpàtics cavallets de colors, incombustibles al pas dels anys.

 

 

'Suburbicon'. L'estrena més popular d'aquesta setmana és aquesta pel·lícula dirigida per George Clooney amb guió dels germans Coen i amb Matt Damon com a protagonista. L'estil d'aquest grup cinematogràfic agrada o molesta a parts iguals doncs molts cops es barreja, l'absurd, amb el drama, l'humor negre i (fins i tot) el ridícul en les situacions que plantegen. Però per als fans, és una nova oportunitat de gaudir davant la pantalla. Aquí l'objectiu és retratar en clau irònica i salvatge l'Amèrica de principis dels anys 60 i fer-ho servir com a mirall de la realitat actual: conflictes racials, hipocresia social i grans dosis de cinisme formen part del guió de Suburbicon. Acompanyen Matt Damon, Oscar Isaac i Julianne Moore.

  

Encara en cartell...

 

En realidad, nunca estuviste aquí
En realidad, nunca estuviste aquí | Cedida

 

  

'En realidad, nunca estuviste aquí'. Gratament sorpresos queden la majoria d'espectadors que s'atreveixen amb aquesta història que compta amb elements tan suggerents com aquests: Joaquin Phoenix, un actor arriscat, físic, irreverent i un dels millors de la seva generació, que aquí es posa a la pell d'una mena de justicier que viu en contacte permanent amb la violència física i mental. Ekaterina Samsonov representa la puresa però a la vegada el lacònic desconcert que provoca un món corrupte, agressiu i sense esperança; I Lynne Ramsay, una directora a tenir molt en compte (recupereu 'Tenemos que hablar de Kevin') per la seva radicalitat fílmica i per l'amor per unes històries dures i de les que remouen l'estómac amb una tècnica tan efectiva com el fora de pla i l'austeritat en el guió. Un plantejament visual i narratiu excel·lent que arriba al seu màxim nivell en fotografia, guió i seqüències en els moments en que retrata precisament el dolor que habita en una ment tocada de mort per una realitat sense contemplacions. Afegir també, sense desvetllar absolutament res, que estem davant d'un dels millors finals del que portem d'any: senzillament demolidor. Descobriu-la, si encara no ho heu fet.