La primera pel·lícula que guanyarà premis aquesta temporada arriba als cinemes

Aquest divendres arriba a les cartelleres d'Ocine una de les estrenes destacades d'aquesta primavera.

 

 

'La Bella y la Bestia'. Fa dies que les entrades anticipades són ja a la venda per un dels clàssics de Disney, traspassat dels dibuixos animats a la vida real i amb Emma Watson, Luke Evans i Dan Stevens com a protagonistes acompanyats d'altres figures de Hollywood com Emma Thompson, Ian McKellen, Ewan McGregor, Stanley Tucci i Kevin Kline. Qui més qui menys ja coneix la història d'amor de la jove Bella i de la bèstia que la fa presonera al seu Castell. Tot i la seva por inicial, Bella es fa amiga dels habitants encantats del Castell i apren a veure més enllà de l'espantós aspecte de la Bèstia, descobrint que en el seu interior hi ha un gran cor, el del veritable Príncep. La pel·lícula, ben facturada i amb un ampli desplegament d'efectes i sensibilitat, busca atraure les generacions que van gaudir de la versió dels 90 en dibuixos animats i els més joves que descobriran ara el mite.

 

'Locas de alegría'. Comèdia italiana sobre una comtessa milionària i excèntrica convençuda de trobar-se entre els cercles íntims dels líders polítics mundials i Donatella, una jove tatuada, vulnerable i introvertida. Totes dues són pacients d'un centre psiquiàtric i protagonistes d'una genuïna i atípica amistat. Drama, comèdia i bones vibracions en una pel·lícula lleugera i amable.

 

'Crudo'. Terror que ens arriba de Bèlgica en una producció menor però que ha provocat fins i tot desmais en algun dels festivals on s'ha projectat per les seves escenes de canibalisme i de sang i fetge. La protagonista, Justine és vegetariana com tota la seva família. Als seus 16 anys menja carn crua per primera vegada i això fa que es despertin una sèrie d'instints i gustos desconeguts en la noia que li portaran molts problemes... Més enllà de la sang i el fetge que hi són, la pel·lícula juga amb elements metafòrics i més transcendents que la converteixen en una proposta molt interessant de descobrir.

 

 

 

  

'Incerta Glòria'. Esperada nova pel•lícula d'Agustí Villaronga sobre tres amics enamorats de la mateixa dona i que es veuen enmig de la guerra civil espanyola. Talent interpretatiu encapçalat per Oriol Pla, Marcel Borràs i Núria Prims, en una metàfora de la guerra, de la mort i de l'amor amb el segell inconfusible del director de la multi premiada Pa Negre. Una bona pel·lícula en majúscules que aspira a competir a Cannes després de no haver-ho pogut fer a la Berlinale i que sona ja com la primera gran candidata per la temporada de premis d'enguany.

 

Encara en cartell:

 

Fences | Cedida

 

  

'Fences'. Encara podeu veure a la pantalla gran l'adaptació cinematogràfica de l'obra de teatre homónima protagonitzada per Denzel Washington i Viola Davis. Una pel·lícula totalment teatral (diàlegs molt llargs, poques localitzacions, tota la força de la història resideix en el text i en els actors) que planteja de forma densa i intensa però suportable dilemes importants sobre la família, la paternitat, el pas del temps, l'èxit, el fracàs, la pobresa o la integritat. Denzel Washington està molt bé però qui llueix amb llum pròpia i s'erigeix com a valor absolut de la pel·lícula és Viola Davis, impressionant. La pel·lícula es va anar desinflant progressivament (i justificadament) durant la passada carrera dels Oscar i és que més enllà de les interpretacions, no deixa de ser pràcticament teatre filmat, que ja va tenir els seus premis quan es va representar a Broadway. Tornar-la a premiar massivament ara, haguera estat redundant.

  

Recordeu que podreu veure una àmplia selecció de pel·lícules a les Matinals de Cinema que cada diumenge a les 12:00 h programa Ocine Les Gavarres a preu reduït (només 4,90€ per entrada) i que podeu consultar tots els horaris i sessions i comprar les vostres entrades en línia per evitar cues a la web d'Ocine

 
Comentaris

envia el comentari