El cinema continua tot i el tancament del Palace

Malgrat que el Palace tanqui portes, a deu minuts en cotxe de Reus hi continua havent un dels millors cinemes de Catalunya i el cinema de referència a tot el Camp de Tarragona, Ocine Les Gavarres

Aquesta setmana es produirà el tancament del Cinema Palace a Reus, una notícia que si bé fa temps que es coneix, entristeix els amants del cinema de la capital del Baix Camp i totes aquelles persones que, malgrat feia molt de temps que ja no anaven al Palace, el recorden com un espai emblemàtic de la seva infància i adolescència.

 

Suposadament, Reus queda ara orfe de cinemes, a l'espera de si es concreta més el projecte del Centre Comercial La Fira (caldrà veure com seran aquests cinemes pel fet que si bé el projecte inicial sí contemplava la presència d'un multi cinemes, la reformulació del projecte en va rebaixar l'alçada i pot ser que ara acabi faltant espai per a determinats tipus de sales i formats de projecció). Si ens cenyim a l'àmbit geogràfic de Reus segons el que posa als mapes, cert, no hi ha cinema a la ciutat. No obstant això si atenem a la realitat de Reus i de la immensa majoria de la gent que hi viu, Reus continua tenint un dels millors cinemes de Catalunya ben a l'abast.

 

Així doncs, tot i l'innegable i justificada tristesa pel tancament del Palace, Ocine Les Gavarres queda a tan sols deu minuts en cotxe de la ciutat i com ja fa temps que està fent, seguirà exercint de buc insígnia del cinema al territori. En una realitat social i interconnectada com és cada cop més la del Camp de Tarragona, Ocine Les Gavarres s'ha convertit ja, gràcies a la forta aposta que ha fet per la qualitat en la projecció, els nous formats, la millora constant dels equipaments i la programació variada, àmplia i de qualitat, en el cinema de Reus, de Tarragona, de Valls i, en definitiva, del Camp de Tarragona en general.

  

Repassem, una setmana més, les estrenes que podreu veure a les sales Ocine a partir d'aquest divendres:

  

  

'Ghost in the Shell': El Alma de la Máquina. Atenció a aquesta història futurista de disseny, enigmàtica i atractiva a parts iguals basada en la saga de ciència ficció del mateix títol. Scarlet Johansson, a qui li agrada arriscar, es posa a la pell de Major, un híbrid cíborg-humà femení, únic a la seva espècia que dirigeix un grup operatiu d'elit consagrat a detenir als extremistes i criminals més perillosos. Ciber-tecnologia, colors vius i de neó i primera entrega que, si funciona, es pot convertir en el Matrix del segle XXI.

 

Los Pitufos, la aldea escondida | Cedida

 

'Los Pitufos: La aldea Escondida'. Els barrufets són incombustibles i continuen fent les delícies dels més petits i no tan petits. Animació, que no dibuixos animats, tots els barrufets, en Gargamel i l'imaginari habitual de cada nova entrega dels nans blaus. Cada generació, des de fa ja uns quants anys, té la seva pròpia història barrufeta.

 

  

'Mañana empieza todo'. Deliciosa tragicomèdia francesa sobre un jove solter i conqueridor que viu a la costa francesa. Un dia, una antiga aventura es presenta amb un nadó en braços, li comunica que és la seva filla i desapareix. Incapaç de mantenir el seu ritme de vida amb un nadó busca la mare sense èxit. Passa el temps i la nena va creixent amb el seu pare. Vuit anys després, però, torna la mare per recuperar la seva filla. Recordeu 'Intocable'? Doncs en la mateixa línia.

 

Mesa 19, una comèdia sobre bodes | Cedida

 

'Mesa 19'. Comèdia amb Anna Kendrick i Lisa Kudrow (la Phoebe de 'Friends') al capdavant sobre les bodes a les quals et conviden i no vols anar, sobre l'obligació social de relacionar-te en aquest tipus d'esdeveniments amb persones que no coneixes ni tens ganes de conèixer i sobre les amistats i fins i tot alguna cosa més que es poden produir en una boda. Simpàtica proposta sense més pretext que agradar als amants de la comèdia romàntica.

  

Encara en cartell:

 

Logan, una pel·lícula interessant que encara podeu veure a Ocine | Cedida

 

  

Logan. Darrera pel•lícula amb Hugh Jackman posat a la pell de l'home llop, un dels personatges emblemàtics de la saga X-Men. Han passat els anys i Logan malviu cuidant el professor X, amagats a la frontera amb Mèxic. S'ha fet vell, està esgotat i traspua pessimisme i resignació davant un futur desolador. Tot agafa una nova dimensió quan apareix en escena la nena mutant X-23, amb els mateixos poders que Lobezno i amb una missió a afrontar.

 

Pel·lícula imprescindible pels amants de la saga però molt recomanable també pels que no l'han seguit. Al marge de la trama, que se segueix perfectament tot i no conèixer els precedents, la història llueix pel to, apocalíptic però realista, violent però sense sang gratuïta i protagonitzat per mutants però amb una forta dimensió humana. Hugh Jackman està molt convincent i defensa amb solvència el paper i la pel·lícula està plagada de moments emotius que sonen a comiat però, òbviament, deixant les portes obertes a no tancar l'aixeta dels diners. Si bé en algunes produccions recents de superherois, l'intent de trobar-ne el costat fosc i les debilitats humanes provoca desastres com Batman Vs. Superman o alguna de les darreres entregues dels X-Men, aquí James Mangold encerta el to i converteix aquest Logan en un més que digne homenatge a la figura del Lobezno.

 

  

Podeu comprar totes les entrades en línia, veure horaris i sessions aquí.

 
Comentaris
Humphrey
Osteres, gràcies delcamp, no ho sabíem això !!!
Yo
Claaaaro, ya lo sabíamos, pero íbamos al Palace porque mola más. Además, en el Palace podías ver una peli y comer palomitas sin arruinarte.
aaa
Però com es pot escriure un article com aquest i quedar tant ample?. Primer Reus, ciutat de més de 100.000 habitants ES QUEDA SENSE CINEMA, OCINE està a Tarragona. Qui no té cotxe o no es pot desplaçar S'HA QUEDAT SENSE CINEMA a REUS. Desprès es queixen si es pirategen películes de Internet.

envia el comentari