Blade Runner 2049, l'estrena del 2017, arriba a les cartelleres

 

La que podria ser l'estrena de l'any arriba aquest divendres a la cartellera d'Ocine precedida d'un gran secretisme i altíssima expectació. Es tracta de 'Blade Runner 2049', seqüela d'una de les més mítiques pel·lícules de ciència-ficció de tots els temps, dirigida per Dennis Villeneuve ('La Llegada') un dels directors més reputats del Hollywood actual i amb Ridley Scott a la sala de màquines (va dirigir la primera 'Blade Runner' i ha finançat i supervisat també aquesta). Han passat 30 anys dels fets de la primera part i un nou Blade Runner (Ryan Gosling) desenterra un vell secret que podria provocar el caos al qual queda de societat. Per treure l'entrellat del misteri ha de trobar a Rick Deckard (Harrison Ford) el policía que porta desaparegut molts anys després d'enfrontar-se als replicants. Si els comentaris dels que l'han vist ja són certs, ens trobem davant un nou clàssic de la ciència ficció d'aquest segle XXI.

 

Altres estrenes d'aquesta setmana són:

 

'La cabaña'. Adaptació literaria del títol homònim de William Paul Young, ens explica la història de Mack Phillips (Sam Worthington) qui cau en una profunda depressió després de patir una tragèdia familiar. Desesprat i amb una crisi de fe absoluta rep una misteriosa carta on un personatge el cita en una cabana abandonada. Mack hi va i es troba amb algú inesperat qui l'enfronta a importants veritats que li faran comprendre la tragèdia i provocaran canvis estructurals a la seva vida.

 

La montaña entre nosotros
La montaña entre nosotros | Cedida

  

'La montaña entre nosotros'. Setmana d'intensitat dramàtica amb l'arribada també d'aquesta història de supervivència entre dos desconeguts abandonats en una remota muntanya nevada després d'un accident aeri. Quan s'adonen que estan sols i que no tindran cap tipus d'ajuda comencen un aterridor i desesperat viatge de centenars de quilòmetres que provocarà en ells una estranya i necessària atracció.

  

Toc Toc
Toc Toc | Cedida

   

'Toc Toc'. Nova comèdia espanyola, en aquest cas, adaptació d'una obra de teatre que fa anys que triomfa arreu. Sis personatges es coneixen a la sala d'un reputat psiquiatra. Cadascun amb el seu trastorn obsessiu compulsiu, les situacions surrealistes i els gags es succeiran i més tenint en compte el repartiment interpretatiu: Paco Leon, Rossy de Palma, Adrián Lastra o Alexandra Jiménez...

 

'Tu mejor amigo'. Comèdia familiar i d'aventures protagonitzada per un gos molt fidel que troba el sentit de la seva pròpia existència a través de les vides dels humans als quals ensenya a estimar i a riure al llarg del temps. Dirigeix Lasse Hallström (La pesca del Salmón en Yemen, La gran estafa, Las normas de la casa de la sidra).

 

'Una verdad muy incómoda: ahora o nunca'. Deu anys després de que 'Una verdad incómoda' presentés el canvi climàtic al món, aquesta evolució d'aquell documental posa de nou de manifest que estem davant d'una veritable revolució de l'energia. Si bé la primera part tenia un esperit crític i de denúncia que li va donar premis i reconeixement arreu del món, aquesta segona part és de caire més optimista i centrant-se amb les solucions i les perspectives de futur al problema.

 

Encara en cartell...

 

Madre!
Madre! | Cedida
 

'Madre!' Polèmica i divisió entre la crítica especialitzada i el públic davant la nova i arriscadíssima proposta de Darren Aronofsky, director que ja ens té acostumats a productes que fugen de la convencionalitat i que dibuixen retrats psicològics de l'obsessió, la fòbia, l'amor, la família... Aquí la inquietant història de la parella protagonista, un escriptor en crisi creativa (Javier Bardem) i la seva jove esposa (Jennifer Lawrence) desemboca en un caòtic i intens torrent visual, psicològic, simbòlic i fins i tot argumental que difícilment es pot explicar, s'ha de veure (i de viure). És d'aquelles històries difícils de qualificar i de definir, perquè de fet, la gràcia de tot plegat és deixar-se portar per l'asfixiant joc que ens proposa Aronofsky, no buscar massa sentit literal a res sinó gaudir de les sensacions i extreure les conclusions que a cada espectador li suggereixi tot plegat. Obra mestra? Fracàs absolut? Ni una cosa ni l'altra. Més aviat diríem que és una experiència fílmica radical i a flor de pell que traspassa la pantalla i que és profundament interessant de ser viscuda.

 
Comentaris

envia el comentari