Els terroristes pagaven els costos dels atemptats amb bitllets de 500 euros que rebien de viatges a França

La policia francesa investiga juntament amb la Guàrdia Civil l'estància dels individus a París

 

Els membres de la cèl·lula terrorista que van atemptar a Barcelona i a Cambrils van rebre presumptament grans quantitats de diners en els seus viatges a França. Aquests eren per sufragar els costos dels atemptats, segons ha informat 'La Razón'. A més també haurien rebut els dinamitzadors per accionar les motxilles bomba que estaven preparades per la segona fase de l'atac contra les ciutats catalanes. Els investigadors estan alerta per un detall, els diners els van rebre en gran part en bitllets de 500 euros. Tal com va explicar Catalunya Diari, en les últimes setmanes els terroristes van fer fins a quatre viatges a França en diferents vehicles.


Els investigadors van amb cautela fins no tenir tots els detalls sobre la taula per a poder establir el recorregut que van fer a França els terroristes. No obstant això, afirmen que París ha estat un punt clau en l'organització dels atemptats de Catalunya. En la distribució de treball que ha realitzat l'Audiència Nacional per evitar les descoordinacions dels primers dies, li ha correspost a la Guàrdia Civil analitzar la informació que provingui de França i Bèlgica, i al Cos Nacional de Policia, la relativa al Marroc. Tot això sota la supervisió del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), que dirigeix el comissari José Luis Oliveras.

 

Tot això és molt important per a poder confirmar que els atemptats estan dirigits des de Síria, ja que els investigadors apunten que les ordres per perpetrar les accions criminals procedien de Síria i van arribar als terroristes través de França, ja que a mesura que passen els dies, estan més convençuts que el grup que dirigia l'imant de Ripoll Abdelbaky és Satty havia estat designat pels caps de Síria per cometre una sèrie d'atemptats, fins a arribar al suïcidi final amb les motxilles bomba, amb una xifra global de víctimes que superés a les comeses a París i Bèlgica i que s'acostaria més al balanç final de la massacre del salvatge atemptat terrorista de l'11-M a Madrid. La important quantitat de diners que haurien rebut en els viatges a França se cita com una prova d'això.
Comentaris

envia el comentari