Uns veïns de Cambrils intenten salvar un pi

Aquest matí l'han estat a punt de talar-ho però els jardiners han retardat els treballs fins demà.
Imatge del pi que està a punt de ser talat.
Imatge del pi que està a punt de ser talat. | Oleguer Domènech

 

Una desena de veïns de Vilafortuny s'han reunit aquesta tarda per tal de salvar un pi que està en un descampat de la zona: entre els carrers de Mas del Clot, Mas d'en Marcó, Mas de l'Aguiló i Mina de la Mordiu. El pi té uns 70 anys, fa uns quinze metres d'alçada i la soca té aproximadament un metre de diàmetre.

 

Una parcel·la que es vol construir

El propietari de la parcel·la vol edificar-la per tal de construir-hi xalets. Els veïns, però, consideren una llàstima que un arbre d'aquestes característiques hagi de desaparèixer i almenys preferirien que, ni que s'hagués de construir a la parcel·la, es reservés un espai per a mantenir-hi l'arbre.


La tala estava a punt de començar

Aquest matí, els veïns dels carrers propers s'han adonat que uns jardiners estaven treballant a la parcel·la. Han vist que hi havia una corda lligada al pi i han anat a veure què passava. En efecte, els jardiners els han confirmat que havien de talar l'arbre. Els veïns han demanat que no ho fessin.

 

Un dia de marge

Els treballadors de l'empresa de jardineria, després de la petició dels veïns, han accedit a esperar un dia per a realitzar la tala de l'arbre. Els veïns, tot i que esperen que l'arbre se salvi, no es mostren confiats de poder-ho fer. Alguns d'ells expliquen que han parlat amb càrrecs de l'Ajuntament de Cambrils, que els han dit que és molt difícil impedir la tala per dos motius.


Difícil d'aturar

El primer es tracta que la parcel·la és de propietat privada i per tant, si el propietari el vol talar, no hi ha cap impediment legal que li prohibeixi. I segon perquè l'arbre no és una espècie protegida, motiu pel qual tampoc no hi ha una normativa en matèria de medi ambient que impedeixi que es tali. Alguns dels veïns han informat que durant el matí de demà estaran vigilant per si tornen els jardiners i per intentar tornar a ajornar la tala de l'arbre.Comentaris

envia el comentari