Primers passos en les obres per millorar la depuradora de Cambrils

L'objectiu és que les millores estiguin acabades abans de l'estiu del 2018
Imatge aèria de la depuradora. | CambrilsDiari.cat.

 

El Consell Comarcal del Baix Camp ja ha pogut començar amb el projecte de millora de la depuradora de Cambrils. Tant el Consell com la societat mixta Comaigua volen manifestar la predisposició i compromís perquè es pugui tirar endavant aquest projecte en el termini de temps més curt possible, amb l'objectiu que les obres estiguin realitzades abans de l'estiu del 2018. Totes les actuacions de manteniment que es realitzen a la depuradora de Cambrils i a la resta de depuradores de la comarca estan pactades prèviament amb l’Agencia Catalana de l'Aigua, ja que el finançament prové d’aquest òrgan de la Generalitat de Catalunya.


El mes de novembre del 2016 es van iniciar les negociacions del conveni amb el Consell Comarcal, pel qual l'ACA assumeix el pressupost de 41.500 euros per a la redacció del projecte constructiu de les actuacions de millora de la depuradora de Cambrils. Ara com ara, aquest conveni està pendent del vistiplau de l'ACA. Un cop el Consell Comarcal tingui l'acord de l'ACA, es licitarà la redacció d'aquest projecte que ha de determinar quines són les millors actuacions a realitzar a la depuradora de Cambrils per tal de millorar els seus sistemes de depuració.

 

Quan estigui redactat aquest projecte, s'haurà de pressupostar el cost de les obres a realitzar i el Consell Comarcal s'encarregarà de la seva execució. Tots aquests processos previs per l'inici de les millores de la depuradora de Cambrils segueixen uns passos previs entre les diferents entitats que hi formen part. En aquest sentit, el Consell Comarcal del Baix Camp té delegada la competència de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) pel que fa a la gestió de les depuradores de la comarca. La gestió es realitza mitjançant la societat mixta Comaigua, de la qual el Consell Comarcal té el 51 per cent de les accions, i el 49 per cent restant correspon a Sorea.
Comentaris

envia el comentari