El PP de Cambrils demana la dimissió de l’alcaldessa d'ERC per estar a favor al referèndum

Després que Mendoza signés el decret en suport del referèndum, el portaveu del PP assegura que «s’ha trencat el principi de neutralitat de l’administració»
El portaveu del PP, David Chatelain
El portaveu del PP, David Chatelain | Andreu Rom

 

Un nou episodi polèmic, amb el referèndum de l'1 d'octubre com a subjecte, en un altre municipi català. Després que l'alcaldessa del consistori, Camí Mendoza, signés el passat 7 de setembre el manifest favorable a la votació del pròxim diumenge, van ser diversos els partits que s'hi van mostrar en contra. A aquesta situació de dificultat cal sumar-hi el fet que, en el moment del nomenament de Mendoza (ERC) com a alcaldessa, va ser necessari el pacte d'altres forces com el PDCat i PSC i que, precisament els socialistes, van mostrar el seu desacord des del primer moment. La governabilitat del municipi, en cas que el pròxim diumenge se celebri el referèndum d'independència, podria veure's compromesa.

 

Ha estat el Partit Popular però, el qui ha donat el primer pas i ha reclamat, aquesta tarda mitjançant el portaveu del partit a Cambrils, David Chatelain, la dimissió de Mendoza com a responsable del consistori. Segons Chatelain, la dimissió és necessària perquè «retorni la normalitat democràtica a aquesta institució i els funcionaris deixin d'estar en risc». El portaveu ha volgut afegir que, a parer dels populars, Mendoza «ha deixat de representar tots els cambrilencs i ara només ho fa amb els independentistes». Chatelain ha explicat que des del moment en què va produir-se la signatura per part de l'alcaldessa, el PP ha reclamant informació sobre les conseqüències jurídiques que podria comportar una decisió com aquesta i que, lamentablement «no s'ha rebut cap resposta, una actuació habitual d'aquest govern municipal».

 


Avís al PSC

Per últim, ha aprofitat per recriminar el paper que està desenvolupant el Partit dels Socialistes, a qui reclama que en el cas que diumenge s'obrin les instal·lacions municipals per «albergar aquest acte il·legal», comenci a explorar altres «escenaris de governabilitat», ja que la formació vermella ja no tindria cap excusa per mantenir el pacte que va portar Mendoza a l'alcaldia.
Comentaris

envia el comentari