L’Ajuntament de Cambrils aprova un increment d’un 7% en la taxa d’escombraries

El passat divendres al ple extraordinari del consistori cambrilenc, es va fer l'aprovació de les ordenances fiscals per a l'any 2018.

 

Ple Ajuntament de Cambrils
Imatge d'arxiu del ple de l'Ajuntament de Cambrils | delCamp.cat
 

El passat divendres 6 d'octubre, el ple extraordinari de l'Ajuntament de Cambrils va aprovar l'increment de la taxa d'escombraries en un 7%. En la defensa de la proposta d'aquest augment, el govern municipal va explicar que ve donada per les millores que presentaran el servei de recollida dels residus i la neteja viària.

  

  

  

Unes millores que afecten els contenidors de superfície i soterrats, que impliquen més seguretat pels treballadors, adquisició de nova maquinària, amortització de vehicles i màquines i sobretot serviran per destinar més personal a les tasques de neteja viària. Segons el consistori, una bona part dels costos que suposa el nou contracte amb l'empresa encarregada dels serveis, concretament 381.308 euros, seran assumits amb els recursos generals de l'ajuntament, com fins ara. I, són els 285.277 euros restants els que es repercutiran amb l'augment de la taxa.

 


Aquesta mesura però no afectarà l'increment de la pressió fiscal pel que fa als impostos, ni a l'impost sobre béns immobles (IBI), ni l'impost sobre activitats econòmiques (IAE), ni l'impost de circulació. Tanmateix, pel que fa a les bonificacions i exempcions fiscals es mantindran i s'ampliaran en alguns casos per tal d'ajudar a les persones en risc de vulnerabilitat.
Comentaris

envia el comentari