El govern impulsa un projecte d'horts municipals proposat per l'oposició l'any passat

Des de l'Assemblea de Cambrils consideren que un cop més són ells qui marquen l'agenda política del municipi
L'objectiu del projecte és fomentar la cohesió social, la sostenibilitat ambiental i la sobirania alimentària
L'objectiu del projecte és fomentar la cohesió social, la sostenibilitat ambiental i la sobirania alimentària | delCamp.cat

 

L'Ajuntament de Cambrils ha anunciat que posarà en marxa un projecte d'horts municipals l'any vinent i que es tracta d'una de les «peticions sorgides des de la ciutadania en dos dels processos participatius realitzats per l'actual consistori». Però aquesta proposta no és nova, de fet el grup municipal de l'Assemblea de Cambrils ja va presentar aquesta idea el maig del 2016, sense comptar amb el suport de l'Ajuntament. «Valorem positivament que vulguin implementar un projecte nostre perquè creiem que és una prova que demostra que, una vegada més, l'Assemblea marca l'agenda del govern municipal», ha explicat Ivan Sanz, portaveu de la formació.

 

Sanz també ha criticat la falta d'iniciatives i d'idees del govern de Cambrils i ha apuntat que ara el que els preocupa és que ho facin segons el seu enfocament. «Si es planteja de manera errònia, els resultats són negatius com ja va passar amb la nostra proposta de les bonificacions de caire social de l'escola de música», ha etzibat. A més, malgrat celebrar la voluntat de fer realitat la creació d'horts comunitaris, Sanz ha lamentat conèixer la notícia de manera extraoficial i ha reprovat que el govern no hagués informat l'oposició d'aquest projecte —que es veurà reflectit en les ordenances fiscals per al 2018 i que passaran pel proper plenari municipal— en comissió informativa abans de fer-ho públic.

  

 


Els projectes d'horts municipals tenen com a finalitat fomentar la cohesió social, la sostenibilitat ambiental i la sobirania alimentària. L'Ajuntament de Cambrils, amb aquesta iniciativa, pretén reutilitzar espais públics com a horts revitalitzant zones infrautilitzades i alhora fomentar tant la millora de l'entorn, mitjançant la regeneració ambiental, com la inclusió social de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat. La previsió del consistori és iniciar el projecte el 2018 amb vint parcel·les individuals i quatre de comunitàries.

 

Els beneficiaris d'aquesta iniciativa seran persones en situació de vulnerabilitat, amb l'objectiu d'impulsar la seva capacitació i fer front a la pobresa alimentària, i la ciutadania que sol·liciti disposar d'un espai adreçat a l'agricultura productiva dirigida d'autoconsum. A més de les persones físiques, també se'n podran beneficiar els centres educatius de Cambrils i les entitats que figurin al registre municipal o donin servei al municipi i acreditin la seva sol·licitud per a un ús de caràcter pedagògic, terapèutic o social. El projecte es veurà reflectit en les ordenances fiscals per al 2018, que passaran pel proper plenari municipal.
Comentaris

envia el comentari