Ciutadans qualifica d'«adoctrinament» una recreació del setge de 1640 a l'escola Guillem Fortuny

Al vídeo es veia una classe de primària representant aquest episodi de la Guerra dels Segadors
En el vídeo es podia veure una recreació teatralitzada d'un episodi de la Guerra dels Segadors | YouTube

 

Aquesta dimecres a la tarda, la diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya Sonia Sierra publicava a Twitter el vídeo que fa un any va penjar YouTube l'escola Guillem Fortuny de Cambrils. Al vídeo es veu una classe de primària fent una recreació d'un dels episodis de la Guerra dels Segadors: el setge de Cambrils, que va tenir lloc l'any 1640. Els infants teatralitzen així, uns representant els cambrilencs i d'altres a les tropes borbòniques, els fets en els quals uns 23.000 combatents van matar un miler de persones. Finalment, hores després, l'escola, davant de l'enrenou, ha decidit esborrar el vídeo.


 

La diputada, tot que al vídeo no s'utilitza l'expressió «traïdors» ha publicat: «Alumnos catalanes representado que luchan contra los traidores "españoles". Pediremos explicaciones». I les reaccions dels seus companys de partit no s'han fet esperar. El primer a reaccionar ha estat el seu company a l'hemicicle, Francisco Domínguez, que tuitava: «Però què estan fent amb la nostra canalla? INTOLERABLE - IMPERDONABLE».

 


 

Mentrestant, companys del partit a Espanya han criticat durament el vídeo. «No doy crédito!!! Adoctrinamiento basado en una falsedad histórica. No tienen límite», es queixava Félix Álvarez Felisuco. Altres diputats com el portaveu del grup taronja, Juan Carlos Girauta, també s'han fet ressò de la notícia.

 
Comentaris
Jep
De quina manipulació històrica parla ? Les tropes castellanes van faltar a la seva paraula i un cop van sortir els soldats rendits els van executar en una autèntica matança .. manipulació històrica i adoctrinament és dir que Catalaunya no és una nació o que la nació espanyola és la més antiga del món.. això no té cap fonament! el que sí en té i així ho relaten els fets és el que va passar a Cambrils realment

envia el comentari