Cambrils aprova ampliar el crèdit per tal d'impulsar el municipi

Concretament, aquesta ampliació tindrà un valor total de 1,367,269 euros

El ple de l'Ajuntament de Cambrils va aprovar aquest divendres, 26 d'agost, una modificació de crèdit per un import d'1.367.269 euros finançada amb el romanent de tresoreria per a les despeses generals. Aquest increment permetrà portar a terme obres a l'avinguda Charles Darwin, al pont del Regueral, a més d'impulsar nous plans d'ocupació. D'una banda, amb el superàvit de la liquidació del 2016, l'Ajuntament ha d'amortitzar deute per import de 3.813.969 euros obligatòriament, i de l'altra, aquesta reducció del deute dóna llibertat al govern per poder realitzar despeses amb el romanent de tresoreria. Cal destacar que l'import estimat de reducció total per a pressupostos successius 2019-2023 serà de 3.042.000 euros aproximadament.


Entre les despeses derivades d'aquesta modificació de crèdit destaquen els 700.000 euros per l'avinguda Charles Darwin, que gràcies a aquest import ja comptarà amb el 100% del finançament, complementat per una altra partida municipal i la subvenció de la Diputació de Tarragona. En aquest cas, l'àmbit d'actuació es portarà a terme al marge dret de la Riera d'Alforja, des de la font del Mil·lenari fins a la futura estació del tren, limitant al nord amb l’autopista AP-7, a l’oest amb el Parc del Pinaret i a l’est amb la riera d’Alforja. 


Els treballs que es realitzaran seran per tal de renovar totalment la urbanització i consistiran principalment en demolicions, moviment de terres, pavimentació, millora de la senyalització i clavegueram, renovació de la instal·lació de l’enllumenat públic i dels serveis soterrats d’energia elèctrica, a més de la instal·lació de mobiliari urbà i jardineria. L’avinguda tindrà una zona enjardinada, dos carrils de circulació rodada, una franja d’aparcament en línia, una zona enjardinada amb arbustos, un carril bici, una vorera de quatre metres d’amplada i un tercer espai enjardinat fins a la tanca del Parc del Pinaret. A més, el nou passeig connectarà el nucli consolidat de la ciutat amb la futura estació del corredor del mediterrani que s'està construint a la zona esportiva municipal.

 

Una altra despesa important pel municipi serà la construcció del pas del Regueral, amb un pressupost de 138.158 euros. Aquest pas per vehicles i vianants connectarà els carrers Monestir de Scala Dei i Cristòfor Colom que actualment estan dividits pel barranc. Finalment, cal destacar que la modificació d'aquest crèdit ha permès impulsar els primers plans d'ocupació finançats per l'Ajuntament que presentarà pròximament i que suposarà la contractació d'entre divuit i dinou persones. També es faran altres actuacions com les millores a la biblioteca, la reparació de la vorera de l'avinguda La Llosa, l'enllumenat interior del Parc del Pescador i altres obres de millora de la via pública.Comentaris

envia el comentari