El Vendrell retirarà ja la premsa de lliura de les Mates pel seu mal estat

La intervenció, prevista pel pròxim dimarts 19 de juny, obligarà a tallar la carretera
La premsa de lliura està ubicada a la rotonda de les Mates.
La premsa de lliura està ubicada a la rotonda de les Mates. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell retirarà la premsa de lliura que hi ha a la rotonda de les Mates pel seu avançat estat de deteriorament. Des del consistori han confirmat que la intervenció per retirar la peça està prevista pel pròxim dimarts 19 de juny al matí. Una intervenció que obligarà a tallar part d'aquesta important via, que suposa l'accés al centre de la ciutat provinent de la C-51.

 

L'Ajuntament va detectar fa uns mesos que la premsa, que va ser un donatiu d'un veí de la Joncosa del Montmell, patia un deteriorament important, amb el qual es va encarregar un informe tècnic a principis d'aquest 2018. Durant aquests mesos s'ha anat fent seguiment del seu estat i, finalment, s'ha optat per treure aquest element pel perill de caiguda que pot tenir en un futur.


Exposada a les inclemències

El mal estat de la premsa és fàcilment visible, amb un dels suports que ha començat a cedir. Per això, ja es decanta lleugerament cap a una banda. Això comporta que, en diferents ocasions, hagin trucat veïns al consistori alertant d'aquesta situació. El fet que la carretera on està col·locada tingui un alt volum de trànsit també ha fet decidir als responsables per treure la peça i evitar així mals majors.

 

El futur que tindrà la premsa és una incògnita, ja que algunes parts estan tan danyades que seran difícilment salvables. El fet que la major part de la premsa sigui de fusta fa que estigui molt exposada a les inclemències meteorològiques. L'element es va posar a la rotonda l'any 2000, amb la intenció de reivindicar el passat agrícola del Vendrell. El 2008 ja se'n va fer una restauració per un import de 15.270 euros. L'estat actual obligarà a la seva retirada d'aquí a menys d'una setmana.  

 

La premsa està decantada cap a un dels costats.
La premsa està decantada cap a un dels costats. | BP Diari

 
Comentaris

envia el comentari