El Vendrell prepara una aplicació de mòbil per avisar a la policia local

La aplicació de mòbil podria estar llesta durant aquest estiu
La via verda que uneix el centre del Vendrell amb Sant Salvador.
La via verda que uneix el centre del Vendrell amb Sant Salvador. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell està creant una aplicació de mòbil mitjançant la qual els ciutadans puguin alertar a la policia local en situacions d'inseguretat. Així ho ha donat a conèixer el regidor de Governació, Rafel Gosálvez, al programa 'Per què' de Ràdio Televisió el Vendrell. L'aplicació està sent provada en aquests moments per part de la Policia Municipal del Vendrell, amb l'objectiu que aquest mateix estiu ja pugui estar disponible per a tothom.

 

Aquesta App vol ser una resposta a la situació d'inseguretat sorgida de les denúncies per agressions sexuals i assetjament que hi va haver entre finals de l'any passat i començaments d'aquest 2018 a la via verda que uneix la ciutat amb el barri marítim de Sant Salvador. Arran d'aquests fets, es va fer una manifestació el mes de febrer i es van demanar mesures per garantir la seguretat dels usuaris d'aquesta via verda.


Missatge a agents de la policia

L'aplicació servirà per enviar un missatge d'avís a la policia local, que podrà trucar al telèfon des del qual s'hagi enviat, perquè l'usuari expliqui què passa. En cas que no hi hagi resposta, s'enviarà automàticament una patrulla al lloc on estigui geolocalitzat el mòbil en qüestió. Gosálvez ha apuntat que l'aplicació cobrirà tot el municipi i que aquesta no vol ser una substitució del telèfon 112.

 

El regidor de Governació ha afegit que aquesta ha estat l'opció que s'ha vist més factible per combatre aquesta inseguretat, per davant d'altres com ara posar punts d'auxili al llarg de la via verda. L'aplicació servirà també per alertar de diferents tipus de situacions que es puguin donar a la ciutat, de manera que la policia del Vendrell pugui tenir una reacció més ràpida i efectiva.
Comentaris

envia el comentari