Tancada parcialment la platja de Segur de Calafell per un vessament d'aigües residuals

Una avaria a l'estació de bombeig que hi ha entre Cubelles i Cunit ha provocat l'arribada de brutícia a la costa
Imatge de la platja de Segur de Calafell.
Imatge de la platja de Segur de Calafell. | Cedida.

 

L’Ajuntament de Calafell ha tancat un tram d’aproximadament 100 metres de la platja de Segur perquè aquest cap de setmana hi ha hagut un vessament d’aigües residuals.


Estancament subterrani d'aigüa fecal

L’abocament es va produir dissabte a primera hora de la tarda, a causa d’una avaria a l’estació de bombament d’Aiguadolç, situada entre Cubelles, a la comarca del Garraf i Cunit, al Baix Penedès. L’errada del sistema va provocar un estancament subterrani d’aigua fecal que va acabar desembocant a Calafell.

 

Fonts municipals han explicat que durant tota la nit de dissabte, 7 de juliol, es van fer tasques de desembossament del sistema, mentre que ahir diumenge, 8 de juliol, es va fer una reparació provisional.

 

 


La platja de Calafell, parcialment tancada

Si bé a hores d’ara no es constata que es mantingui el vessament, l’Ajuntament manté la platja parcialment tancada amb bandera vermella per precaució, a l’espera que es restitueixi el sistema biològic del mar.

 

El consistori, per la seva part, preveu poder resoldre del tot el problema de bombament d’aigua amb una reparació definitiva al llarg d’aquesta setmana, confiant que dimecres a tot estirar ja es podrà reobrir la platja i recuperar la normalitat.

 

Aigües fecals als carrers de Coma-ruga

L'avinguda de Brisamar de Coma-ruga i diversos carrers perpendiculars a aquesta via van quedar plens d'aigües fecals dijous, 5 de juliol, a la tarda, quan les diferents sortides de clavegueram van començar a expulsar líquid cap a la via pública. Segons van explicar tècnics de l'Ajuntament del Vendrell a aquest mitjà, això va succeir perquè, durant un temps, va deixar de funcionar el sistema de bombeig que envia les aigües negres dels barris marítims cap a la depuradora de Santa Oliva.

 

Tant des del consistori com des de l'empresa d'aigües del Consell Comarcal del Baix Penedès, que és la que porta la gestió del sistema de bombeig, van apuntar que es tracta d'un problema «puntual» que ja s'ha resolt, i divendres, 6 de juliol, ja es van dur a terme les tasques de neteja corresponents. 

 

Els veïns de la zona han mostrat el seu enuig amb la situació, que afirmen que es repeteix  «cada any». «No podem ni sortir de cada, no pot ser que tinguem aquesta situació cada vegada», lamentava Mercè Recasens, veïna de l'avinguda Brisamar.   Comentaris

envia el comentari