Localitzen una trentena de porcs vietnamites amb signes de maltractament animal a Cunit

El propietari de la finca en què es trobaven ha estat citat a declarar
Han localitzat una trentena de porcs vietnamites. | Cedida

 

La Guàrdia Civil de Tarragona ha pres declaració en qualitat d'investigat a un home de 64 anys i amb domicili a Barcelona, per la comissió d'un delicte de maltractament animal, per mantenir 32 porcs de raça vietnamita en greu estat d'abandonament que feia perillar la seva vida. A finals d'aquest mes d'agost, agents del SEPRONA de Valls, a través de la policia local de Cunit, van tenir coneixement de l'existència d'una finca on es trobaven diversos animals en pèssimes condicions tant higièniques com sanitàries. Quan els agents s'hi van desplaçar, van veure una trentena de porcs de raça vietnamita que presentaven greus signes de desnutrició i desatenció veterinària. Després de realitzar diverses gestions, van poder esbrinar que el propietari de la finca residia a Barcelona i només hi anava de forma esporàdica, per la qual cosa se li va demanar que fes cap urgentment al lloc per tal d'atendre als animals, ja que es trobaven sense aliment ni aigua i amb una elevada temperatura ambient.

  

  

Una vegada va arribar el propietari al lloc i després de garantir les necessitats bàsiques dels animals, van citar-lo a les dependències de la Guàrdia Civil de Valls, per tal de prendre-li declaració en qualitat d'investigat per un presumpte delicte de maltractament animal, sent posades les actuacions a la disposició del Jutjat en Funcions de Guàrdia del Vendrell. Al mateix temps, els agents van informar dels fets al Servei de Protecció Animal del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que una vegada va comprovar l'estat dels animals, va prendre les mesures necessàries per garantir la seva subsistència fins que es determini els eu destí final.

 
Comentaris
Andrea
En realitat el responsable dels animals no són els propietaris de la finca sinó les persones que la tenen llogada, concretament aquest senyor de 64 anys que viu a Barcelona.

envia el comentari